+ ще 222 громади!

Велосипедні доріжки

Прошу побудувати кілька велосипедних доріжок у Хмельницькому. Якщо наша країна хоче потрапити у ЄС, ми маємо робити хоч щось по-європейськи. Наприклад, у Львові майже всюди є доріжки для велосипедів - і у центрі, і в спальних районах. Ця ідея дуже цікава, адже зараз багато хмельничан хочуть їздити на велосипедах, але не мають можливості. З появою велосипедних доріжок у місті стане менше автомобілів, що покращить екологію. Сподобалась ідея - підтримай петицію!

Розглянувши Ваше електронне звернення «Велосипедні доріжки» повідомляю, що інвестиційну пропозицію «Створення та розвиток велосипедної інфраструктури в м. Хмельницькому» включено до каталогу інвестиційних проектів міста, який є частиною проекту Плану дій зі сталого енергетичного розвитку міста Хмельницького на 2016-2025 роки, подано для розміщення на електронній інвестиційній карті Хмельницької області та презентації потенційним інвесторам під час проведення Днів Хмельниччини у Міністерстві закордонних справ України. Також інвестиційну пропозицію «Створення та розвиток велосипедної інфраструктури в м. Хмельницькому» розміщено на сайті міської ради у розділі «Інвестиційна діяльність».
Проектна пропозиція передбачає створення та розвиток велосипедної інфраструктури міста Хмельницького. Зростання активності велосипедного руху є одним із шляхів скорочення енергоспоживання та дозволяє зробити транспортну систему міста сталою, а громадський простір міста - ергономічним, зручним і доступним для всіх користувачів.
Можливі проектні заходи зі створення велоінфраструктури в м. Хмельницькому включають будівництво магістральних шляхів Південно-Західної гілки (вул. Бандери, вул. Проскурівського підпілля, вул. Львівське шосе), Північної гілки (вул. Вінницьке шосе, прс. Миру, вул. Зарічанська), Центрального напрямку (вул. Панаса Мирного, вул. Свободи), Південного напрямку (вул. Тернопільська, вул. Купріна, вул. Кам'янецька), Східної гілки (вул. Чорновола, вул. Пілотська, вул. Шевченка), короткотривалих велосипедних парковок (3500 од.), довготривалих велосипедних парковок (1500 од.), місць постійного зберігання та технічного обслуговування велосипедів (40 пунктів), дитячого велосипедного парку, велоскейт-парку, пунктів прокату велосипедів (500 од. велосипедів, 40 пунктів прокату), проведення масових велопробігів, створення електронної карти, пропаганду і рекламу переваг їзди на велосипеді тощо.
З метою розвитку цього напрямку міська рада співпрацює з громадською організацією велосипедистів «Критична маса» та велоактивістами. Розпорядженням міського голови від 25.01.2016 року № 28-р створено робочу групу з розробки Концепції розвитку велоінфраструктури міста Хмельницького, яка напрацьовує пропозиції до зазначеної концепції. Спільно з громадською організацією велосипедистів «Критична маса» представниками бізнесу розпочато роботу над облаштуванням велопарковок по місту.
Крім цього, відділ енергоменеджменту міської ради виступив партнером спільно з ГО «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» та ГО «Критична маса» у реалізації проекту «Велокоаліція: влада, громада, бізнес - спільні зусилля для розвитку велоінфраструктури міста Хмельницького». Метою проекту був збір інформації щодо наявного стану велоінфраструктури в Хмельницькому через залучення активної велоспільноти до створення інтерактивної веломапи міста на платформі мобільного додатку та сайту. Однак, проект не став переможцем конкурсу.
Враховуючи важливість створення та розвитку велосипедної інфраструктури в місті, міська рада і в подальшому працюватиме над пошуком шляхів реалізації проекту, зокрема, через залучення інвестицій та грантових коштів.
Планом робіт 2016 року передбачено улаштування велосипедної доріжки вздовж набережної р. Південний Буг на території парку культури і відпочинку ім. М. Чекмана. На даний час завершується виготовлення проектно-кошторисної документації. Також в міському бюджеті 2016 року передбачено 500 тис.грн. на розширення існуючих та улаштування нових велосипедних доріжок на набережній від вул. Кам'янецької до вул. Староміської. Розроблена в поточному році проектно-кошторисна документація на вказаний об'єкт здана на експертизу для одержання позитивного висновку.
З повагою,
заступник міського голови В. Гончарук

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 506 осіб з 500 необхідних.

Люба Ольга Віталіївна

31 травня 2016 р.