Проти ліквідації обласного дитячого спеціалізованого санаторію Світанок

Просимо не допустити ліквідацію (закриття) обласного дитячого спеціалізованого санаторію "Світанок" що розташований за адресою: вулиця Мічуріна, 1А, село Маліївці, Дунаєвецький район, Хмельницька обл., 32432.
Згідно проекту рішення тридцять третьої чергової сесії обласної ради, пленарне засідання якої заплановано на 25 червня 2020 року планується провести ліквідацію даного закладу.
Шановне керівництво Хмельницької обласної державної адміністрації! Шановні голови депутатських фракцій та депутати Хмельницької обласної ради. Просимо вас долучитися до вирішення проблеми не лише нашої області,але й усієї України. Ліквідовуючи санаторій ви позбавите змоги оздоровлюватися та лікуватись дітей, які дійсно цього потребують.
З 1946 року санаторій "Світанок" оздоровлює маленьких пацієнтів хворих на туберкульоз та з групи ризику туберкульозу. Щороку у нас покращують здоров'я до 400 дітей, проводиться контрольована хіміопрофілактика дітям інфікованим туберкульозом, дітям з сімейних туберкульозних вогнищ та реабілітація і доліковування дітей після перенесеного туберкульозу. Вже майже сторіччя, як функціонує наш заклад, були і важкі часи,але незважаючи на це, здоров'я дітей завжди було в пріоритеті держави. Тому й в основному законі України - Конституції,є гарантії, які забезпечують закладам охорони здоров'я захист. Зокрема у 49 статті зазначено: Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо -профілактичних програм.

Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.
Ми вважаємо, що реформа медицини повинна покращувати її доступність для пацієнтів,а не знищувати заклади, які вкрай важливі для дітей. Батьки, громадськість дуже стурбовані подібним рішенням. Закликаємо відповідальні органи детально вивчити ситуацію,та не допустити закриття ( ліквідацію) закладу, а проект рішення "Про припинення шляхом ліквідації
обласного дитячого спеціалізованого
санаторію «Світанок»" відхилити.Скорочення мережі існуючих закладів охорони здоров’я суперечить Конституції України.ЗБЕРЕЖЕМО за собою право на якісне медичне обслуговування наших дітей!

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Станом на 28 вересня петицію підписали 59 осіб з 1000 необхідних.

Каспрук Оксана Володимирівна

12 червня 2020 р.