Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

Петиції, на які триває збір підписів

Створення нових майданчиків для паркування в Кропивницькому

Зібрано 39 підписів з 450

Залишилось 23

власне паркування

Зібрано 0 підписів з 450

Залишилось 39

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Не допустити будівництва «Макдональдсу» у Центральному сквері Кропивницького, а обрати для нього іншу ділянку

РАЙКОВИЧ АНДРІЙ ПАВЛОВИЧ

На електронну петицію від 11.05.2021 щодо недопущення будівництва закладу швидкого харчування «МакДональдз» у сквері «Центральний» міста Кропивницького, а обрання для нього іншої ділянки, повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін) дана петиція розглянута 11.05.2021 на засіданні постійної комісії Кропивницької міської ради з питань архітектурної діяльності, містобудування та капітального будівництва.
Під час розгляду електронної петиції, керівниками профільних виконавчих органів Кропивницької міської ради була надана наступна інформація:
відповідно до містобудівної документації (плану зонування міста Кропивницького) територія скверу «Центрального» відноситься до рекреаційної зони активного відпочинку (Р-2), яка може використовуватися для розміщення закладів харчування;
територія скверу «Центральний» до земель історико-культурного призначення та охоронних архітектурних територій не відноситься;
підвали об’єктом культурної спадщини не являються, до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та місцевих Переліків пам’яток культурної спадщини не занесені;
у 2007 та 2011 роках управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради було здійснено візуальне обстеження підвалу, про що повідомлялося в засобах масової інформації. На сьогоднішній день підвал частково затоплений грунтовими водами та наявні пошкодження будівельних конструкцій спричиненні ростом корінної системи дерев;
підрядною організацією був складений експертний висновок щодо стану дерев, які ростуть в сквері «Центальний», його результати будуть оголошені представниками «МакДональдз» на громадських слуханнях, що згідно з розпорядженням Кропивницького міського голови від 27 квітня 2021 року № 73 «Про проведення громадських слухань», відбудуться 03 липня 2021 року о 14:00 на внутрішньому майданчику музичної школи № 1 ім. Г.Г.Нейгауза за адресою: вул. Віктора Чміленка, 65. До участі у громадських слуханнях запрошено представників територіальної громади, депутатів Кропивницької міської ради, керівників виконавчих органів Кропивницької міської ради, представників компанії «МакДональдз Юкрейн Лтд», фахівців у галузі містобудування, архітектури та землеустрою;
перед будівництвом закладу інвестор повинен виконати благоустрій паркової частини скверу, а потім розпочати будівництво закладу;
біля закладу «МакДональдз» місця під парковку не передбачені тому, що обслуговування клієнтів на транспортних засобах буде виконуватися за системою МакДрайв, що передбачає замовлення страв з собою відвідувачами на автомобілях (без парковки).
Питання вирішуватиметься поступово з урахуванням думки громади та відповідних експертних висновків, експертиз, погоджень тощо.
У результаті розгляду електронну петицію не підтримано як таку, що не набрала необхідної кількості голосів членів комісії на її підтримку.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.