Аквапарк

В нашому місті з населенням понад 250000 людей нажаль так мало закладів та місць для сімейного відпочинку, а точніше їх можна перерахувати на пальцях однієї руки. Особливо це відчувається в період канікул і відпусток. В літку коли хочеться прохолоди, а взимку коли так мрієш про тепло було б просто чудовою альтернативою збудувати та відкрити Аквапар (відкритого та закритого типу). Це б сприяло туристичному розвитку міста, а також додаткове створення робочих місць. Вдале географічне розташування посприяло б розвитку та наповненню даного закладу.
Хотілося б щоб міський голова, депутати посприяли у створенні такого закладу.

Розглянувши електронну петицію від 10 травня 2019 року щодо побудови та відкриття Аквапарку в місті Кропивницькому, повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), дана петиція розглянута 17 травня 2019 року на засіданні постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
У результаті розгляду петицію підтримано та надано доручення департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі
та інвестицій Міської ради міста Кропивницького спільно з управлінням земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, управлінням містобудування та архітектури, управлінням капітального будівництва та управлінням молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького опрацювати вищезазначену петицію згідно з чинним законодавством щодо можливості вирішення питання з залученням коштів інвесторів.
В подальшому питання буде перебувати в компетенції та на контролі департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Міської ради міста Кропивницького.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

В доповнення до раніше наданої відповіді на електронну петицію щодо побудови та відкриття Аквапарку в місті Кропивницькому, повідомляємо наступне.
За результатами засідання постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань охорони здоров'я, освіти, культури, молоді і спорту департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій надано доручення опрацювати дане питання згідно з чинним законодавством.
Оскільки процес створення аквапарку починається з вивчення місця його передбачуваної установки та площі забудови, департаментом спільно з профільними виконавчими органами міської ради опрацьовано питання наявності 4-х вільних земельних ділянок в межах міста (1,43 га, 1,8 га, 2,7 га та 10,0 га), які потенційно можуть бути використані під будівництво аквапарку.
Розуміючи те, що проєктування і будівництво аквапарку – досить складний процес, що вимагає відповідального і зацікавленого підходу в забезпеченні безпечного та цікавого відпочинку для майбутніх відвідувачів, департамент листом від 02 серпня 2019 року № 3917/21-05-26 звернувся до Асоціації аквапарків України (далі - асоціація) з проханням надати рекомендації щодо економічного обґрунтування будівництва аквапарків, роз'яснення вимог щодо їх розміщення, експлуатації та функціонування з метою подальшої розробки концепції аквапарку.
У зв'язку з тим, що міжнародна технічна допомога є безповоротною фінансовою допомогою, яка не надається на реалізацію проєктів, що мають на меті отримання прибутку, а залучення кредитних ресурсів міжнародних фінансових організацій тягне за собою питання створення комунального підприємства, відшкодування відсотків за користування кредитом та повернення тіла кредиту з міського бюджету, у листі до асоціації було зазначено, що будівництво аквапарку планується за рахунок інвестиційних коштів, у разі визначення доцільності реалізації такого проєкту на території міста.
У відповідь асоціація підтвердила свою готовність надати кваліфіковану підтримку у виборі місця розташування майбутнього аквапарку, розробці проєкту і підготовці всіх необхідних документів з урахуванням відповідних технічних та економічних рішень саме для нашого міста. Зазначені послуги коштуватимуть близько 500,0 тис. грн.
Також асоціація повідомила про зацікавленість виступити інвестором (організувати повне або часткове фінансування проєкту), у разі прийняття рішення про будівництво аквапарку на території міста.
За інформацією асоціації будівництво відкритого аквапарку коштуватиме близько 0,5-1,0 млн дол. США, в той час як закритого – 12,0-15,0 млн дол. США.
У зв'язку з цим, доцільнішим є будівництво відкритого аквапарку, проектування якого займає від 3 до 6 місяців, реалізація – від 8 до 12 місяців, окупність 1-2 сезони.
Також департамент листом від 15 травня 2019 року № 1550/21д звертався до Корпорації "XXI вік", якою у 2013 році опрацьовувалось питання створення аквапарку на території парку відпочинку "Дендропарк", але з певних причин цей процес був зупинений. Чіткої відповіді по суті питання корпорацією не надано.
У зв’язку із вищевикладеним, департаментом підготовлено службову записку на ім’я міського голови Андрія Райковича з пропозицією доручити профільному заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради провести зустріч з представниками асоціації з метою детального обговорення питання реалізації проекту будівництва аквапарку на території міста, в тому числі за рахунок інвестиційних коштів асоціації, та подальшого прийняття рішення про доцільність передбачення в міському бюджеті на 2020 рік коштів на проведення передпроєктних заходів у сумі 500,0 тис. грн.
Наразі дане питання розглядається.

В доповнення до раніше наданої відповіді на Вашу електронну петицію щодо будівництва на території міста Кропивницького аквапарку (лист Міської ради міста Кропивницького від 25 листопада 2019 року № Ко-6072/18-П) повідомляємо наступне.
Департаментом з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Міської ради міста Кропивницького опрацьовувалось питання проведення у
ІІ кварталі 2020 року зустрічі керівництва міської ради з представниками Асоціації аквапарків України (далі - асоціація) з метою налагодження подальшої співпраці та об'єднання зусиль щодо розробки та реалізації проєкту будівництва аквапарку на території міста з урахуванням відповідних технічних та економічних рішень.
У зв'язку із ситуацією, що виникла в країні, та враховуючи карантинні обмеження, передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 2011 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" (зі змінами), проведення вищезазначеної зустрічі перенесено на невизначений термін.

В доповнення до раніше наданої відповіді на Вашу електронну петицію щодо будівництва на території міста Кропивницького аквапарку (лист Міської ради міста Кропивницького від 13 квітня 2020 року № Ко-6072/18-П) повідомляємо наступне.
У зв'язку з погіршенням макроекономічної ситуації внаслідок обмеження економічної діяльності через запровадження карантину для запобігання поширенню короновірусного захворювання COVID-19, впливом негативних чинників на фінансовий ринок та економіку країни в цілому, питання реалізації проєкту будівництва аквапарку на території міста призупинено.

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Петицію підписали 450 осіб з 450 необхідних.

Панченко Ганна Володимирівна

2 травня 2019 р.