Відмінити вивчення російської мови в НВК Кіровоградський колегіум

Відмінити вивчення російської мови в НВК Кіровоградський колегіум. За одну годину на тиждень мову вивчити неможливо. Віддати цю академічну годину на вивчення дисциплін, яким приділяється більше уваги

Розглянувши не підтриману петицію щодо відміни вивчення російської мови в навчально-виховному комплексі „Кіровоградський колегіум – спеціалізований навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – центр естетичного виховання” Кіровоградської міської ради Кіровоградської області, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, зі змінами, внесеними рішенням міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян» електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
Варіант типового навчального плану (із вибором мови навчання, з вивченням мови національної меншини, з вивченням двох іноземних мов, з вивченням християнської етики чи етики, з вибором профілю навчання тощо) навчальний заклад обирає самостійно в залежності від типу закладу, його спеціалізації, освітніх запитів учнів і їхніх батьків та з урахуванням кадрового та матеріально-технічного забезпечення. Російська мова може вивчатись у двох варіантах: як шкільний предмет і як факультатив. Для кожного варіанта розроблені та схвалені відповідні програми.
Одночасно повідомляємо, що керівнику навчально-виховного комплексу „Кіровоградський колегіум – спеціалізований навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – центр естетичного виховання” Кіровоградської міської ради Кіровоградської області вказано на посилення роз’яснювальної роботи з батьками при виборі другої іноземної мови.

ОСВІТА

Станом на 25 вересня петицію підписали 82 особи з 450 необхідних.

Трофименко Олена Іванівна

12 червня 2019 р.