Ремонт дороги і сходинок до одної із міських екологічних пам’яток – «Джерело озерне».

На цій території міста проживає велика кількість людей різного віку. Літнім людям, які користуються водою звідтт дуже тяжко пересуватися по такій не рівній і аварійно-небезпечній дорозі. Дуже багато мешканців ламають кінцівки, а взимку взагалі намагаються не виходити на вулиці. Також кіровоградці з різних районів, які під’їзжаючи до джерела пошкоджують машини, дуже скаржаться на аварійний стан дороги і через це не можуть користуватися джерелом, адже потім їм просто шкода своїх автомобілів, а також через нерівність дороги неодноразово трапляються ДТП.
Дивлячись на сходинки, які ведуть до джерела, дуже боляче розуміти, що наші люди не розуміють важливості комфортного пересування в таких районах. Взимку вони покриваються льодом і мешканці просто не можуть вибратися до зупинки, щоб поїхати на роботу. Це не найгірше, що там може трапитись, адже дуже часто люди калічать собі все тіло через те, що сходи мають жахливий стан.
Також додаю відео аварійної дороги ( https://www.youtube.com/playlist?list=PLIVizU570GewnqKTNJoSsS_T_6GDU85uX )

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького звернення (електронну петицію) щодо ремонту дороги та сходинок біля джерела природного струмка «Озерного», яке розташоване в мікрорайоні Озерна Балка розглянуто.
З даного питання повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Програмою розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської міської ради від 17.01.2017 року № 762 (далі - Програма), не передбачено проведення у 2019 році капітального або поточного ремонту дороги та східців біля вказаного джерела.
До Програми включено проведення капітального та поточного ремонтів магістральних доріг, по яких здійснюється рух міського пасажирського транспорту, а також доріг, що можуть розвантажити існуючий потік автомобільного транспорту міста та стати додатковим сполученням між мікрорайонами.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 11 серпня петицію підписали 73 особи з 450 необхідних.

ЖЕЛЄЗНОВ ДМИТРО ОЛЕКСАНДРОВИЧ

4 жовтня 2019 р.