Оборудовать маршрутные такси GPS

Для обеспечения безопасности перевозок и удобства пассажиров, обязать владельцев маршрутных такси обновить парк эксплуатируемых в городе своих транспортных средств (маршруток) и оборудовать их GPS, с последующим включением в https://www.eway.in.ua/ru/cities/kropyvnytskyi/routes
Возможно, данное условие включить в перечень требований, во время проведения тендера и перезаключения договоров на пассажирские перевозки.

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо зобов’язання власників міських автобусних маршрутів, які працюють в режимі маршрутного таксі, стосовно оновлення свого рухомого складу та обладнання їх GPS трекерами для забезпечення публічного оприлюднення GPS – даних автобусів на сайті https://www.eway.in.ua/ru/cities/kropyvnytskyi/routes, а також дані умови включити до переліку вимог під час проведення конкурсів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування та переукладання договорів на регулярні перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Кропивницькому, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затверджений рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до пункту 2.4.5 Договору на регулярні перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування в м. Кропивницькому, перевізник з моменту підписання Договору за власні кошти зобов’язаний обладнати всі автобуси засобами gps-моніторингу, підключити їх до системи обраного виконавця, забезпечувати належну експлуатацію та постійну роботу встановлених засобів gps-моніторингу, а також ремонт, модернізацію та заміну. Надати немайнові права на GPS-дані про роботу автобусів, отримані в результаті надання послуг з перевезення пасажирів управлінню розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького та з подальшим оприлюдненням їх даних у загальнодоступних інтернет сервісах.
Одночасно повідомляємо, що окремі перевізники вже оприлюднили свої GPS – дані автобусів, що курсують у режимі маршрутного таксі на міських маршрутах загального користування, інші планують оприлюднити свої GPS – дані автобусів найближчим часом.
Крім того, доводимо до відома, що на законодавчому рівні залишається не врегульованим питання щодо зобов’язання власників міських автобусних маршрутів, які працюють в режимі маршрутного таксі, стосовно оновлення свого рухомого складу.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 1 жовтня петицію підписали 196 осіб з 450 необхідних.

Коршунов Владимир Викторович

5 жовтня 2019 р.