Тролейбус на селище Гірниче

Велика дяка за автобус,
Що долає Кропивницький глобус,
Сорок шостий – Перемога
Але до селища - не одна дорога.

Звертаюсь до міської ради,
Щоб дали пораду.
Маю пропозицію
Та тверду позицію.

Чекаємо на селище Гірничий,
Транспорт новий та екологічний,
Щоб тролейбус кожен день,
Радував дорослих і дітей.

Ярослав Молчанов

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо запровадження тролейбусного маршруту на селище Гірниче, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затверджений рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Одночасно повідомляємо, що для транспортного забезпечення мешканців селища Гірничого у мережі міських автобусних маршрутів загального користування міста Кропивницького, яка була затверджена рішенням виконавчого комітету міської ради від 08 листопада 2012 року № 942 (зі змінами), передбачено автобусні маршрути № 14 «сел. Гірниче – вул. Кільцева», № 44 «сел. Гірниче – вул. Генерала Жадова – сел. Гірниче» та № 46 «сел. Гірниче - площа Богдана Хмельницького». Транспортні засоби, які задіяні на цих маршрутах здійснюють перевезення пасажирів у звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі. Додаткове впровадження електротранспорту, враховуючи його вартість, технічні можливості та необхідність будівництва контактної мережі, вартість якої перевищує 13,0 млн грн за 1 км, на даний час, не є доцільним.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 5 серпня петицію підписали 118 осіб з 450 необхідних.

Молчанов Ярослав Валерійович

5 листопада 2019 р.