Організувати в місті рух міської електрички

По діючих залізничних коліях організувати рух міської електрички, як в Києві. Будувати нові колії не потрібно, лише облаштування посадочних платформ.
Для 1 ої черги можливо облаштувати 7 зупинок:
-вул аєрофлотська
-завод ласка
-балашівський переїзд
-м'ясокомбінат
-вокзал
-центр( біля переходу по вул ольжича, що поруч з вул. в. перспективна)
-полтавська

Для 2ої черги можливе продовження колії від вул аєрофлотська до мікрорайону космонавтів через 101й мікрорайон

Міської радою міста Кропивницького не підтриману електронну петицію щодо організації руху міської електрички по діючим залізничним коліям, а також облаштування посадочних платформ розглянуто.
З даного питання повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Законом України «Про міський електричний транспорт» (далі - Закон) визначено правові, організаційні та соціально-економічні засади функціонування міського електричного транспорту загального користування на ринку транспортних послуг.Він спрямований на створення сприятливих умов для його розвитку, задоволення потреб громадян у доступних, якісних і безпечних перевезеннях.
Відповідно до положень статті 1 Закону України «Про міський електричний транспорт» міський електричний транспорт - складова частина єдиної транспортної системи, призначена для перевезення громадян трамваями, тролейбусами, поїздами метрополітену на маршрутах (лініях) відповідно до вимог життєзабезпечення населених пунктів. Об’єкти міського електричного транспорту - рухомий склад, контактні мережі, тягові підстанції, колії трамвайні та метрополітену, а також споруди, призначені для забезпечення надання транспортних послуг.
Отже, питання щодо організації руху міського електропоїзду згідно запропонованої схеми руху, не відноситься до повноважень органу місцевого самоврядування в особі Міської ради міста Кропивницького.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 17 червня петицію підписали 159 осіб з 450 необхідних.

Іванов Дмитро Сергійович

26 листопада 2019 р.