Щодо упорядкування в’їзду в Кропивницький - будівництво (відновлення) малої кільцевої дороги та з’єднання її з вулицею Жадова.

Мала кільцева дорога від мосту на вул Героїв України ( с. Соколівське) до проспекту Промислового (Балашівського кільця) – це один з в’їздів у місто Кропивницький. Мешканці міста та іногородні водії, які привозять вантажі у Балашівську промислову зону по цій дорозі бачать бруд, смітники, амброзію і таким сприймають місто. Частина вантажного транспорту проїжджає на Балашівку прилеглими вулицями Жадова та Попова, що перевантажує зазначені вулиці. Бруд і багнюку з малої кільцевої дороги транзитні авто та приватні автомобілі з гаражних кооперативів, розташованих на ній, вивозять на вулиці міста, у тому числі і по насипній дорозі, яку облаштували власники гаражів. Іншого виїзду в місто для більш як п’яти тисяч автолюбителів немає. Через поганий стан дороги витрачається зайве паливо (витрата палива і забруднення атмосфери при проїзді по цій насипній дорозі збільшується більше ніж втричі), пошкоджуються авто, погіршується екологічна ситуація на вулицях Жадова та Юрія Коваленка. Влітку – пилюга, в негоду - непролазна багнюка.
Ускладнює ситуацію необхідність виконання робіт на території сільської ради села Соколівського, але це необхідно для мешканців міста.
Пропоную розглянути та вирішити питання упорядкування в’їзду в Кропивницький - побудувати (відновити) малу кільцеву дорогу та з’єднати її дорогою з твердим покриттям з вулицею Жадова по наявній насипній дорозі від вулиці Жадова до ТСГ «Мрія».

На електронну петицію від 11.01.2020 щодо упорядкування в'їзду в м. Кропивницький – будівництво (відновлення) малої кільцевої дороги та з'єднання її з вулицею Жадова повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін) петицію направлено на розгляд постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності.
Про дату, час та місце проведення чергового засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності буде повідомлено додатково на е-mail: 123455432170@ukr.net.
Про можливість щодо присутності автора петиції на засіданні постійної комісії можна повідомити за телефоном 32 15 74 (відділ по роботі зі зверненнями громадян).
Одночасно петиція направлена на опрацювання до Головного управління житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького.
Про результати розгляду петиції буде оприлюднено на офіційному веб-сайті міської ради.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

В доповнення до раніше наданої відповіді від 22.01.2020 № Ко-212/7-п на електронну петицію від 11.01.2020 щодо упорядкування в'їзду в м. Кропивницький – будівництво (відновлення) малої кільцевої дороги та з'єднання її з вулицею Генерала Жадова повідомляємо наступне.
12.02.2020 петицію було розглянуто на засіданні постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності.
За інформацією Головного управління житлово-комунального господарства та управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Міської ради міста Кропивницького встановлено, що дорога від просп. Промислового до вул. Героїв України, а також з’єднання цієї дороги з вул. Генерала Жадова відноситься до компетенції Соколівської сільської об’єднаної територіальної громади. Правові підстави для проведення капітального ремонту вищезазначених доріг за кошти міського бюджету міста Кропивницького відсутні.
Враховуючи вищевикладене, члени комісії не підтримали електронну петицію, як таку, що не може бути реалізована.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

Петицію підписали 464 особи з 450 необхідних.

Колесніков Валерій Вікторович

4 грудня 2019 р.