БУДІВНИЦТВО ОБЬЕКТІВ ІНФРАСТРУКТУРИ МІСТА ЗА РАХУНОК СПОНСОРІВ

КАПІТАЛЬНО ВІДРЕМОНТУВАТИ НАСТУПНІ Об'єкти :
1. ЦЕНТРАЛЬНУ ПЛОЩУ МІСТА
2. ПЛОЩУ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО
3. НАБЕРЕЖНУ р. ІНГУЛ
4. ЦЕНТРАЛЬНИЙ СКВЕР МІСТА
5, ТЕРИТОРІЮ, СКВЕР ( ПАНТЕРА) БІЛЯ МІСЬКОЇ ДИТЯЧОЇ ПОЛІКЛІНІКИ
6. ДИТЯЧІ МАЙДАНЧИКИ у ЦЕНТРІ, А ТАКОЖ на ПАЦАЄВА, ВОЛКОВА, ЖАДОВА
7. СПОРТИВНІ МАЙДАНЧИКИ У ШКОЛАХ

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо будівництва об’єктів інфраструктури міста за рахунок спонсорів, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», не підтриману електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Проєктом змін до Переліку об'єктів, видатки на які у 2020 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку по управлінню капітального будівництва Міської ради міста Кропивницького в Програмі капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницького на 2019 - 2021 роки передбачено роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації по наступним об’єктам, а саме:
«Капітальний ремонт площі Героїв Майдану м. Кропивницький» - було проведено технічне обстеження площі, інженерно-геологічні та топографо-геодезичні вишукування. Крім того проводиться збір вихідних даних та готується передпроєктні ескізні пропозиції;
«Реконструкція набережної річки Інгул від вул. Михайлівської до вул. Вокзальної» - проєктною організацією ТОВ «АБРІС» ЛИБІДЕЯ» розроблено техніко-економічне обґрунтування по даному об’єкту, та отримано позитивний висновок від експертної організації ТОВ «Перша Приватна Експертиза». На даний час готується проєкт договору з проєктною організацією ТОВ «АБРІС» ЛИБІДЕЯ» на розробку проєктно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція набережної річки Інгул від вул. Михайлівської до вул. Вокзальної в м. Кропивницькому» на І чергу будівництва.
Програмою розвитку та збереження зелених насаджень у місті Кропивницькому на 2018 – 2021роки, Затвердженою рішенням Міської ради міста Кропивницького від 12.07.2018 року № 1765 (зі змінами) кошти на проведення ремонту території скверів ім. Хмельницького на площі Богдана Хмельницького та «Фонтанний» (біля міської дитячої поліклініки) у 2020 році не передбачено.
На даний час сквер «Центральний» передано в оренду на 49 років ТОВ «Укрсфера» відповідно до рішення міської ради від 28.09.2004 року № 1230 «Про регулювання земельних відносин» тому здійснювати капітальний ремонт території скверу за кошти міського бюджету не має правових підстав.
Програмою утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки затвердженої рішенням міської ради від 17.01.2017 року № 763 (зі змінами та доповненнями), не передбачено заходів з капітального ремонту дитячих майданчиків.
Також повідомляємо, що виконавчими органами враховуються пропозиції спонсорської допомоги при виконанні робіт з капітального або поточного ремонтів.

Станом на 28 листопада петицію підписали 54 особи з 450 необхідних.

МИЧЕНКО ВЛАД ВЯТЧЕСЛАВОВИЧ

25 грудня 2019 р.