Відновити будівництво Ковалівського парку!

Ковалівський парк був вже на розгляді у міської ради в 2014 році, але крім слів далі проект не зрушив, був повністю розроблений кошторис та власне проект даної реконструкції парку! З гучною наз-вою «Ковалівський парк стане окрасою міста» надалі так і не став. Тому прошу звернути знову владу до цього проект, при достатньої кількості голосів ми разом зможемо зрушити цей проект з мертвої точки. Все таки в Кропивницькому мало мість де влітку можна вийти та прогулятись з дитиною. А поруч все таки гордість міста Театр Кропивницького, філармонія та гарна вулиця Дворцова. Прошу долучитись до голосування !

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо відновлення будівництва Ковалівського парку, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», не підтриману електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Згідно з Наказом Міністерства культури України від 20.04.2018 року № 349 «Про занесення об’єктів до культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України», Парк Ковалівський занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення (пам’ятка садово-паркового мистецтва, історії, 1846 р., охоронний номер 305-Кр).
У 2018 році приватним підприємством “СЕРВІСІНВЕСТ” на замовлення Головного управління житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького розпочато розробку реставраційного завдання на об’єкт “Реконструкція парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення “Ковалівський”.
Даним реставраційним завданням передбачались відновлювальні роботи по відтворенню парку, а також ремонтно-реставраційні роботи будівель та споруд з оздобленням елементів фасадів в стилі, що відповідає періоду розвитку парку.
При зборі вихідних даних та документів для отримання містобудівних умов і обмежень на реконструкцію парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Ковалівський» з’ясувалося, що відповідно до відомостей з єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна за адресою встановлені обтяження: 2 арешти майна та арешт нерухомого майна.
На підставі вищезазначеного, продовження виготовлення проєкно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення “Ковалівський”» на даний час призупинено.

Станом на 1 жовтня петицію підписали 207 осіб з 450 необхідних.

Чабан Галина Степанівна

14 січня 2020 р.