Льодова Арена ( Розвиток хокею, фігурного катання )

Доброго дня , хочу звернутися до місцевої влади з проханням розглянути пропозицію. А саме ,в нашому місті з населенням понад 250000 людей, нажаль, так мало закладів та місць для сімейного відпочинку. Особливо це відчувається в сфері « Молоді та спорту », місцева футбольна команда вже не має тих глядацьких симпатій які були до 2018 року. Баскетбол та волейбол збирає малу кількість прихильників, тому що не мають своєї професійної арени для великої кількості глядачів, а також , через брак реклами. Було б дуже добре почати розвивати в Кропивницькому – хокей, як це роблять інші міста. Українська Хокейна Ліга була створена у 2016 році , тож настав час для розвитку цього виду спорту і в нашому місті.

Залучення місцевого бюджету або інвесторів для будівництва Льодової Арени. Створення місцевої команди з хокею та створення секції для навчання дітей, студентів кафедри « Фізичного виховання », створення секції з фігурного катання та інше. Багато батьків бажали б зацікавити , записати дитину до секції хокею, фігурного катання та просто відвідати Арену для сімейного відпочинку на ковзанці незалежно від пори року. Наша місцева ковзанка «Слайз» не може задовольнити такі вимоги.

Льодова Арена це можливість прикрасити інфраструктуру міста, наповнити новими враженнями, зацікавити молодь таким видом спорту, як хокей.
Льодова Арена це не тільки місце для проведення матчів – це в першу чергу ковзанка , яка працює цілий рік , це заклад, в якому може бути кафе, дитячі кімнати , тренажерний зал – насамперед для фізичної підготовки команди , а потім для відвідувачів, це магазини спортивного товару, сувенірів, та багато іншого, що зробить Арену прибутковою.

Хочу запропонувати місце для будівництва, яке долгий час знаходиться в занедбаному стані та псує враження про місто коли прогулюєшся вздовж набережної, знаходиться по вулиці Шульгиних, 36 (Недобудований палац піонерів «Колізей»)
Кадастровий номер:
3510100000:29:258:0010
Тип власності: Комунальна власність
Цільове призначення: 03.02 Для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти для обслуговування дитячо-юнацького центру
Площа: 1.1701 га

На електронну петицію від 14.04.2020 щодо будівництва Льодової Арени (розвитку хокею, фігурного катання) повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету»
(з урахуванням змін) петицію направлено на розгляд постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня
2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»
(з урахуванням змін, відповідно до яких Уряд запровадив більш жорсткі заходи безпеки на період карантину) будь-які заходи будуть проводитися після закінчення карантину.
Про дату, час та місце проведення засідання постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики буде повідомлено додатково на е-mail: jarslav39@gmail.com.
Про можливість щодо присутності автора петиції на засіданні постійної комісії можна повідомити за телефоном 35 83 93, 35 83 94 (управління апарату міської ради).

В доповнення до раніше наданої відповіді від 16.04.2020 № Ко-4214/37-п на розгляд електронної петиції від 14.04.2020 щодо будівництва Льодової Арени (розвитку хокею, фігурного катання) повідомляємо наступне.
21.05.2020 петицію було розглянуто на засіданні постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
За інформацією управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького встановлено, що у міському бюджеті на 2020 рік кошти на будівництво Льодової Арени не передбачені. Зважаючи на високу вартість реалізації зазначеного у петиції проєкту, будівництво Льодової Арени в м. Кропивницькому можливе лише за умови виділення цільових коштів з Державного бюджету та співфінансування з міського бюджету.
Водночас, постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2010 № 412, затверджено Державну цільову соціальну програму «Хокей України», якою передбачено будівництво спортивних споруд зі штучним льодом в обласних центрах України.
Відповідно до вищезазначеної постанови, розглядалась можливість будівництва критого льодового комплексу на 101-му мікрорайоні, біля Центральноукраїнського національного технічного університету.
Рішенням Кіровоградської міської ради від 29.01.2013 № 2240 передано в постійне користування ДП «Льодові арени» земельну ділянку площею 1,2 га для будівництва споруди зі штучним льодом по просп. Університетському.
Також, депутати висловили позицію, що будівництво Льодової Арени не на часі, у зв’язку з ситуацією, яка склалася в державі через пандемію СOVID-19, зараз кошти з міського бюджету доцільно спрямувати на боротьбу з коронавірусом та ліквідацію наслідків.
Враховуючи вищевикладене, члени комісії не підтримали електронну петицію, як таку, що не може бути реалізована, через високу вартість зазначеного проєкту та недостатнім фінансуванням міського бюджету.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

Петицію підписали 453 особи з 450 необхідних.

Білоус Ярослав Ігорович

11 березня 2020 р.