Підвищення тарифу на проїзд в маршрутних таксі

Я, та мої колеги повністю погоджуються на підвищення тарифу на проїзд в маршрутних таксі, так як відсьогодні не вийшли на маршрут майже всі водії. Ми всі добре розуміємо, що зараз всім несолодко, давайте шукати якийсь компроміс. Водії, які перевозять 7чоловік не можуть заробити навіть на заправку. А на роботу з віддалених районів міста треба якось добиратись. Люди ж не можуть кожень день оплачувати таксі в дві сторони. Наші чиновники як їздили на "Лексусах" так і їздять, для них нічого не змінилось .А податки сплачувати треба, щоб наповнювати бюджет, так давайте працювати разом.

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо підвищення тарифу на проїзд в маршрутних таксі, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31 січня 2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
На момент створення електронної петиції (02.04.2020 року) діяло обмеження, яке запроваджено постановою Кабінету Міністрів України
від 25.03.2020 року № 239, а саме: абзацом 3 підпункту 4 вищезазначеної постанови було дозволено здійснювати перевезення пасажирів автомобільним транспортом, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування, у кількості, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
Зазначаємо, що відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України від 04.05.2020 року № 343 було послаблено карантинні обмеження, які були введені з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. Тому, з метою поліпшення транспортного обслуговування мешканців міста Кропивницького, зменшення кількості пасажирів на зупинках громадського транспорту, Управлінням розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького за погодженням з Управлінням патрульної поліції, прийнято рішення запровадити перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, в режимі руху маршрутне таксі, в межах кількості місць для сидіння, яка передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, та за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту.
Враховуючи вищевикладене, внаслідок збільшення кількості місць для сидіння в транспортних засобах, які працюють в режимі руху маршрутне таксі, умови перевезення пасажирів зазнали суттєвих змін, та у зв’язку з цим не потребують перегляду вартості проїзду для перевезень пасажирів в режимі руху «маршрутне таксі». Відповідних звернень від підприємств-перевізників, які обслуговують міські автобусні маршрути загального користування міста Кропивницького, стосовно підвищення вартості проїзду до управління розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького протягом терміну дії карантину не надходило.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 6 липня петицію підписали 38 осіб з 450 необхідних.

Каюда Ольга Борисівна

2 квітня 2020 р.