Зміна умов для перевізних компаній : Заміна БАЗ-2215 на більш комфорний та габаритний варіант

Доброго дня , з усією повагою до перевізних компаній міста Кропивницький але є пропозиція до влади міста вирішити проблеми з перевезенням громадян .
З можливістю підвищення тарифу на перевезення по місту у громадян виникає питання комфорту та дотримання чистоти до перевізників. Зараз маршрутні таксі типу БАЗ-2215 яких у нас більшість, не є якісними та комфортними , взимку холодно , влітку душно , в дощову погоду з криші капотить , в деяких аварійний( задні двері) вихід заблокований , звичайно, коли ціль є заробити в транспорті постійно знаходиться людей більше дозволеного , так що двері тяжко зачинити, графіка руху як правило у більшості немає , у кожного він свій. З маршруту з’їжджають на свій розсуд, GPS трекера в них немає , тож дізнатися де і скільки зараз курсують авто – неможливо. Людям з обмеженими можливостями не потрапити до таких авто.
Від громадян, які підписали петицію пропонуємо міській владі звернути увагу на такі проблеми при розгляді пропозицій перевізників « про підвищення ціни» та просимо міську владу змінити умови для перевезення :
1) Замінити БАЗ-2215 на БАЗ-А081.10 ( приклад в місті маршрут 1Ц) або на більшу серію БАЗ-А081.20 ( Це як приклад ) можливо є варіанти інших автобусів Українського виробництва для підтримки вітчизняного виробника (« Богдан» , « Еталон» « Електрон» ….)
2) Чіткий графік курсування містом ( виїзд/відстій/ чергові авто/кінець дня)
3) Підключення GPS та до програми EasyWay
Для запобігання безквитковому проїзду в містах Європи та вже в Україні ( Мукачево , Київ ) запроваджують в автобусах вхід через турнікет з можливістю оплати готівкою, карткою, PayPass ( на фото Мукачевський автобус), якщо буде збережено пільги на проїзд , можливо зробити з допомогою Управління соціального захисту населення отримання « Картки містянина» з функцією безконтактної взаємодії для пільгового проїзду через турнікет. Можливо навіть запровадження ліміту кількості проїзду на місяць для таких верств населення , для того щоб не було зловживання пільгами ( наприклад 63 поїздки на місяць = 2 поїздки на день та + 3-4 ).
« Картка містянина » наддасть змогу перевізникам: 1)контроль кількості перевезень пільговиків 2) чітка компенсація за їх проїзд по тарифу
Для міста це Точна компенсація проїзду без переплати.

Курс ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ запропонований ПРЕЗИДЕНТОМ можна втілювати в сферу перевезень .
- спостереження за транспортом в телефоні
- оплата телефоном
- контроль влади за перевезенням пільговиків

ДЯКУЮ ЗА ПІДТРИМКУ ІДЕЇ

Розглянувши електронну петицію від 12.05.2020 щодо зміни умов для перевізних компаній: заміна БАЗ-2215 на більш комфортний та габаритний варіант, повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), дана петиція розглянута 26.05.2020 на засіданні постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів.
У результаті розгляду електронну петицію підтримано.
Підняте питання буде перебувати в компетенції управління розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 462 особи з 450 необхідних.

Білоус Ярослав Ігорович

6 квітня 2020 р.