Встановити світлофор на перехресті вулиць Кропивницького та Шевченка

З метою підвищення безпеки дорожнього руху, зменшення аварійності та покращення регулювання руху людей, велосипедів, автомобілів та інших учасників дорожнього руху ГО «Муніципальний спецнагляд Кропивницького» пропонує встановити світлофор на перехресті вулиць Кропивницького та Шевченка.

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького не підтриману електронну петицію щодо встановлення світлофору на перехресті вулиць Кропивницького та Шевченка розглянуто.
Враховуючи те, що дана електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 р. № 2303, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян» зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання повідомляємо наступне.
Всі заходи з безпеки дорожнього руху по вулицях міста Кропивницького проводяться в межах видатків, передбачених Програмою розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням міської ради від 17.01.2017 р. № 762, зі змінами, (далі - Програма).
З метою усунення недоліків у організації дорожнього руху, які сприяють виникненню місць концентрації ДТП, Програмою передбачено видатки на капітальний ремонт (влаштування) світлофорного об'єкта на вказаному перехресті.
Між Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького та ФОП Кроть Р.С. укладено договір на виготовлення проєкно-кошторисної документації на виконання даних робіт.
Але згідно з інформацією Державного земельного кадастру про право власності та речових прав на земельну ділянку (кадастровий номер земельної ділянки 3510100000:31:279:0028) встановлення однієї металевої опори для монтажу світлофорного обладнання накладається на земельну ділянку, яка знаходиться у приватній власності.
Враховуючи вищевикладене, та з метою удосконалення організації дорожнього руху, усунення причин та умов, що сприяли виникненню ДТП на перехресті вулиць Кропивницького та Шевченка, Головним управлінням направлено лист власнику зазначеної земельної ділянки для надання згоди на встановлення однієї металевої опори на території приватної власності для влаштування світлофора.
До теперішнього часу відповіді до Виконавчих органів Міської ради міста Кропивницького від власника вищевказаної земельної ділянки про прийняте рішення не надходило, тому виготовлення проєктно-кошторисної документації на даний об’єкт призупинено.

В доповнення до раніше наданої відповіді на не підтриману електронну петицію щодо встановлення світлофору на перехресті вулиць Кропивницького та Шевченка Головне управління житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі - Головне управління) повідомляє наступне.
На теперішній час Головним управлінням направлено заяву до ПрАТ «Кіровоградобленерго» про приєднання електроустановки юридичної особи певної потужності до світлофорного об’єкта на перехресті вулиць Кропивницького та Шевченка.
Після отримання технічних умов на приєднання світлофорного об'єкта до електромереж ПрАТ «Кіровоградобленерго» їх буде направлено проєктній організації для врахування в проєктній документації.
Виготовлення проєктно-кошторисної документації на даний об’єкт знаходиться на завершальному періоді.
Одночасно повідомляємо, що у зв’язку із запровадженням в Україні загальнодержавного карантину, пов’язаного з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, суттєве скорочення наповнюваності бюджету міста Кропивницького та поява заходів в галузі охорони здоров'я, що потребують невідкладного фінансування, позбавляють можливості реального коригування галузевих програм, збільшення їх фінансування та поширення переліку об'єктів, де виконання робіт капітального характеру є необхідним.
Враховуючи вищевказане, встановлення світлофорного об'єкта на вказаному перехресті заплановано на 2021 рік.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 1 грудня петицію підписали 198 осіб з 450 необхідних.

Ткаченко Олександр Вікторович

12 травня 2020 р.