Капітальний ремонт вулиці Василя Нікітіна

Пропоную міській раді розглянути можливість капітального ремонту вулиці Василя Нікітіна (Червонозорівська), та встановлення освітлення.
Нажаль нині дорога перебуває в край жахливому стані, глибокі ями не дають можливості для нормального руху транспорту. Під час опадів дорога перетворюється в суцільну калюжу. Також відсутні пішохідні тротуари. Варто зауважити, що по вулиці Василя Нікітіна знаходяться такі об'єкти: 1. Регіональний центр професійної освіти їм. Єгорова; 2. ЗОШ № 29; 3. Військова частина Національної гвардії України; 4. Велика кількість багатоквартирних будинків, та приватних домоволодінь; 5. Магазини першочергової необхідністі. І т.д.
Також хочу звернути увагу на те, що
негативний стан дороги унеможливлює патрулювання вулиці Патрульною поліцією, хоча криміногенна ситуація ,в темний час доби, зазвичай підвищена.
Наявність хорошої дороги по вулиці Василя Нікітіна, сприятиме розвантаженню автомобільного трафіку по вулиці Миколи Левитського, та створенню альтернативи руху транспорту.

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі – Головне управління) не підтриману електронну петицію щодо капітального ремонту дороги та відновлення мереж зовнішнього освітлення по вул. Василя Нікітіна розглянуто.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено рішенням міської ради від 29.03.2016 року № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету», та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», дану електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушених питань в межах визначених повноважень повідомляємо наступне.
Програмою утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням міської ради від 17.01.2017 року № 763, зі змінами та доповненнями, у 2020 році не передбачено відновлення мереж зовнішнього освітлення по вул. Василя Нікітіна.
Відповідно до Програми розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням міської ради від 17.01.2017 року № 762, зі змінами та доповненнями, на замовлення Головного управління Кіровоградським відділом комплексного проєктування державного підприємства «Український державний інститут з проєктування об’єктів дорожнього господарства» розроблено проєкт «Капітальний ремонт вул. Василя Нікітіна, м. Кропивницький» та отримано експертний звіт, затверджений філією державного підприємства «Спеціалізована державна експертна організація – центральна служба української державної будівельної експертизи», щодо розгляду проєктної документації за вищезазначеним робочим проєктом.
Головним управлінням відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі» проведено процедуру торгів на здійснення капітального ремонту вул. Василя Нікітіна та укладено договір з переможцем на проведення робіт.
Роботи будуть розпочаті після надходження кошів відповідно до бюджетних призначень та здійснюватимуться в межах ремонтно-будівельного сезону.

Станом на 19 серпня петицію підписали 61 особа з 450 необхідних.

Стреленко Павло Сергійович

8 червня 2020 р.