НАВЕСТИ ЛАД В КОВАЛІВСЬКОМУ ПАРКУ... ...

Велике прохання до міської влади і особисто до нашого мера, навести лад в Ковалівському парку... Парк розташований в центрі міста, але таке враження, що він міській владі не потрібен... В парку, де грається багато маленьких діточок, на дитячому майданчику брудно, дитячі атракціони брудні, деякі зламані, все захаращене тополиним пухом, брудно, сміття... Пісок в пісочницях,
не змінювався вже багато років... Це не пісок, а суміш землі, бруду і залишків піска... Стає страшно, коли бачиш, як маленькі діти грають в цьому бруді! Немає бюветів з водою, як в Дендропарку... І це в таку спеку....
На скейтмайданчику, за філармонії, зламані деякі гірки для спуску, дерев'яне покриття відійшло, дірки, що може привести до травмування підлітків і дітей... Брудно, сміття...
У нас багато депутатів, які могли б виділіть кошти на наведення порядку в парку... Для цього потрібні невеликі кошти і лише бажання... Велике прохання до нашої міської влади повернутися обличчям до діточок нашого міста і приділити їм увагу і допогти в цьому питанні!

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі – Головне управління) не підтриману електронну петицію щодо наведення ладу на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Ковалівський» (далі – парк «Ковалівський») розглянуто.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в термін, передбачений статтею 25 Статуту територіальної громади міста Кропивницького, затвердженого рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2003, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» дану електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушених питань в межах визначених повноважень повідомляємо наступне.
Парк «Ковалівський» віднесено до пам'яток природи республіканського та місцевого значення відповідно до рішення Кіровоградської обласної ради від 06.06.1972 року № 213 «Про віднесення пам'яток природи республіканського та місцевого значення до категорії відповідно до нової класифікації та затвердження новоявлених заповідних територій і природних об’єктів».
На підставі наказу Департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації від 11.04.2018 № 71 та наказу Міністерства культури України від 20.04.2018 № 349 «Про занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України» парк «Ковалівський» занесено до Переліку об’єктів культурної спадщини у Кіровоградській області.
Відповідно до статті 38 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» на території парків-пам'яток садово-паркового мистецтва місцевого значення забороняється будь-яка діяльність, що не пов’язана з виконанням покладених на них завдань і загрожує їх збереженню.
Окрім того, утримання та реконструкція парків-пам'яток садово-паркового мистецтва місцевого значення проводиться лише за проєктами, що розробляються спеціалізованими науковими та проєктними установами і затверджуються органами, у підпорядкуванні яких перебувають ці парки.
Проєкт землеустрою з організації та встановлення меж природно-заповідного фонду парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Ковалівський» було розроблено у 2006 році.
У 2016 році за рахунок коштів міського бюджету на замовлення Головного управління проєктною організацією було розпочато виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію вказаного парку.
У зв’язку з тим, що відповідно до відомостей з єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна за вказаною адресою встановлені обтяження: 2 арешти та арешт нерухомого майна, управлінням містобудування та архітектури Міської ради міста Кропивницького було відмовлено у видачі містобудівних умов та обмежень на виготовлення проєктно-кошторисної документації по об’єкту: «Реконструкція парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Ковалівський».
Враховуючи вищевикладене, виготовлення проєкту на реконструкцію парку «Ковалівський» на даний час призупинено.

Станом на 19 серпня петицію підписали 78 осіб з 450 необхідних.

Скрипник Михайло Анатолійович

9 червня 2020 р.