Перейменування...

Перейменувати площу "Дружби народів" , в площу "Єдності України"...

Розглянувши непідтриману електронну петицію щодо перейменування площі Дружби народів на площу Єдності України, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31 січня 2019 року № 2303 та відповідно до норм статті 23(1) Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
На основі вищезазначеного інформуємо, що питання, викладене у зверненні, буде винесено на розгляд міської топонімічної комісії при Виконавчому комітеті Міської ради міста Кропивницького.

В доповнення до раніше наданої відповіді на електронну петицію щодо перейменування площі Дружби народів на площу Єдності України повідомляємо наступне.
Рішенням Кропивницької міської ради від 12 травня 2022 року № 1250 «Про перейменування вулиць та площі» площу Дружби народів розділено і об’єднано лівий бік площі з непарними номерами з вулицею Євгена Маланюка та правий бік площі з парними номерами з вулицею Андрія Матвієнка (з впорядкуванням нумерації).

Станом на 19 серпня петицію підписали 24 особи з 450 необхідних.

Скрипник Михайло Анатолійович

1 серпня 2020 р.