Недопустимим перейменування площі Дружби народів

Прошу міську раду м.Кропивницький взяти до уваги думку більшості населення міста , щодо перейменування площі Дружби народів. Абсолютна більшість населення проти перейменування площі. Нажаль в наш час влада прислухається лише до думки меншості, так званого «патріотично» налаштованих громадян. Варто зауважити, що назва площі Дружби народів не несе в собі комуністичного підтексту, тож не підпадає під закон про декомунізацію. Тим паче що комуністична символіка були демонтована. Нинішня назва площі є символом прагнення України, як держави, до мирного співіснування з усіма народами та країнами, мирного врегулювання конфліктів та суперечностей. Також абсолютним цинізмом є один із запропонованих варіантів перейменування на честь Р. Бойка, який є невідомою особою для більшості мешканців. Участь людини в Революції Гідності не дає значних підстав для перейменування в його честь. Досить виконувати примхи меншості!

Розглянувши непідтриману електронну петицію щодо недопущення перейменування площі Дружби народів, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31 січня 2019 року № 2303 та відповідно до норм статті 23(1) Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
На основі вищезазначеного інформуємо, що питання, викладене у зверненні, буде винесено на розгляд міської топонімічної комісії при Виконавчому комітеті Міської ради міста Кропивницького.

ІНШІ

Станом на 25 жовтня петицію підписали 97 осіб з 450 необхідних.

Стреленко Павло Сергійович

4 серпня 2020 р.