Нові норми розміщення господарськх будівель та споруд

Стикнулась з новими нормами розміщення господарськх будівель та споруд в приватному секторі міста. В мене ще й величенька ділянка 4 сотки.Але за новими нормами (3 метри від огорожі та червоної лінії та 6 метрів від сісідської споруди) я нічого не можу побудувати (ні гараж.ні майстерню з цегли.тільки на курячих ніжках альтанку) Десь посеред участка можливо якусь будівлю з фундаментом 2*2 м ще й тому. що у сусідів немає забудови біля лінії огорожі.Що це за норми для міста з маленькими усадьбами?Чи будувати гараж на 2поверсі будинку.а майстерню -на 3 поверсі?За новими нормами не можна буде збудувати навіть маленький будиночок на маленькій ділянці 2-3 сотки.а таких участків дуже багато в місті.Таке враження, що той хто писав ці норми мешкає на 2 га землі.Там можна і будинок до 300 кв.м побудувати .і гараж. і баньку і колодязь, і дерево посадити(навіть цілий сад!!!)Узаконити самовільну забудову не по нормам теж не можна, навіть сплативши штраф(величезний). Як виживати? Старі споруди займають у людей 60-70%,а в деяких і до 90%, а я не можу нічого побудувати на 3 сотках землі(лише 1 сотка зайнята під будинком).

Виконавчими органами Міської ради міста Кропивницького не підтримана електронна петиція щодо нових норм розміщення господарських будівель та споруд, розглянута.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в термін, який визначений в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», дану електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Державні будівельні норми (далі - ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.
ДБН «Планування та забудова територій ДБН Б.2.2-12:2019» розроблені та затверджені наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.04.2019 року № 104.
В Міської ради міста Кропивницького відсутні повноваження щодо внесення змін до ДБН, оскільки Міська рада не є органом, який розробив та затвердив вищезазначені ДБН.
Враховуючи вищевикладене, для отримання роз’яснень щодо застосування «ДБН Б.2.2-12:2019» Ви можете звернутися до Міністерства розвитку громад та територій України.

Станом на 29 листопада петицію підписали 18 осіб з 450 необхідних.

Зинь Наталья Николаевна

6 серпня 2020 р.