Відновити роботу громадського транспорту з 1 вересня

Відновити роботу громадського транспорту в повному обсязі з 1 вересня 2020 року. 1 вересня діти підуть до школи, студенти до навчальних закладів, люди повернуться з відпустки, а добратися не буде можливості. Вже зараз приходиться стояти на зупинці до години, особливо в час в пік в ранкові і вечірні години. А 1 вересня буде транспортний колапс... Що чекає міська рада, мер і депутати не зрозуміло... А що буде, коли прийде похолодання, дощі? Людям, що прийдеться жити на зупинках? Казка про те що закуплять 10 нових тролейбусів, це для дітей... Тим більше, коли це буде.... Та й 10 тролейбусів не вирішать це питання... Залишається 18 днів до 1 вересня, але керівництво міста це питання не хвилюйся... Як завжди напишуть чергову відписку, що це не їх питання і що вони не за що не відповідають?

Міською радою міста Кропивницького не підтриману електронну петицію щодо відновлення в повному обсязі роботи громадського транспорту з 1 вересня 2020 року розглянуто.
З даного питання повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 23(1) Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до положень постанови Кабінету Міністів України від 11 березня 2020 року № 211 (зі змінами) «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», на період запровадження карантину з 27 березня 2020 року в міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
Враховуючи карантинні обмеження, вказані в вищезазначеній постанові, з 01.09.2020 року з метою поліпшення транспортного обслуговування мешканців міста Кропивницького було задіяно додаткові транспортні засоби, які здійснюють перевезення учнів до загальноосвітніх навчальних закладів.
Крім того, у другій декаді жовтня 2020 року планується відновити міський автобусний маршрут № 18 «Велика Балка - Райцентр», а також IV кварталі 2020 року планується впровадити новий автобусний маршрут № 114 «Никанорівка – ТЦ «Епіцентр».
Одночасно повідомляємо, що на нарадах з керівниками підприємств-перевізників, що здійснюють перевезення пасажирів за маршрутами загального користування міста Кропивницького, проводяться бесіди стосовно вжиття дієвих заходів щодо посилення контролю за службою експлуатації транспортних засобів, дотримання інтервалів руху водійським складом у ранкові та вечірні години доби між автобусами в межах норм і вимог, що визначають відповідні договори та паспорти цих маршрутів.

В доповнення до раніше наданої відповіді від 16.10.2020 року Ко-9812/73-нп щодо відновлення в повному обсязі роботи громадського транспорту з 01 вересня 2020 року, надаємо наступну інформацію.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до положень постанов Кабінету Міністів України від 11 березня 2020 року № 211 (зі змінами) «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та від 22 липня 2020 року № 641 (зі змінами) «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», на період запровадження карантину з 27 березня 2020 року в міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
Враховуючи карантинні обмеження, вказані в вищезазначених постановах, з 01.09.2020 року з метою поліпшення транспортного обслуговування мешканців міста Кропивницького було задіяно додаткові транспортні засоби, які здійснюють перевезення учнів до загальноосвітніх навчальних закладів.
Також доводимо до відома, що комунальне підприємство «Електротранс» Міської ради міста Кропивницького» підписало з АБ «УКРГАЗБАНК» договір фінансового лізингу на придбання 10 тролейбусів з автономним ходом марки «Дніпро Т-203», 4 з яких здійснюють перевезення пасажирів у тестовому режимі за тролейбусним маршрутом № 11 «Селище Нове – АС №1 – Площа Богдана Хмельницького» з жовтня 2020 року.
Крім того, було збільшено на 1 одиницю кількість транспортних засобів, які задіяні на обслуговуванні автобусного маршруту № 111-а «Стара Балашівка – Озерна Балка», та впроваджено по 2 одиниці транспортних засобів на нових автобусних маршрутах № 114 «Никанорівка – ТЦ «Епіцентр» і № 119 «Велика Балка – Критий ринок».
Одночасно повідомляємо, що на нарадах з керівниками підприємств-перевізників, що здійснюють перевезення пасажирів за маршрутами загального користування міста Кропивницького, проводяться бесіди стосовно вжиття дієвих заходів щодо посилення контролю службою експлуатації транспортних підприємств за дотримання інтервалів руху водійським складом у ранкові та вечірні години доби між автобусами в межах норм і вимог, що визначають відповідні договори та паспорти цих маршрутів.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 41 особа з 450 необхідних.

Скрипник Михайло Анатолійович

13 серпня 2020 р.