Відновити роботу громадського транспорту з 1 вересня

Відновити роботу громадського транспорту в повному обсязі з 1 вересня 2020 року. 1 вересня діти підуть до школи, студенти до навчальних закладів, люди повернуться з відпустки, а добратися не буде можливості. Вже зараз приходиться стояти на зупинці до години, особливо в час в пік в ранкові і вечірні години. А 1 вересня буде транспортний колапс... Що чекає міська рада, мер і депутати не зрозуміло... А що буде, коли прийде похолодання, дощі? Людям, що прийдеться жити на зупинках? Казка про те що закуплять 10 нових тролейбусів, це для дітей... Тим більше, коли це буде.... Та й 10 тролейбусів не вирішать це питання... Залишається 18 днів до 1 вересня, але керівництво міста це питання не хвилюйся... Як завжди напишуть чергову відписку, що це не їх питання і що вони не за що не відповідають?

Міською радою міста Кропивницького не підтриману електронну петицію щодо відновлення в повному обсязі роботи громадського транспорту з 1 вересня 2020 року розглянуто.
З даного питання повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 23(1) Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до положень постанови Кабінету Міністів України від 11 березня 2020 року № 211 (зі змінами) «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», на період запровадження карантину з 27 березня 2020 року в міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
Враховуючи карантинні обмеження, вказані в вищезазначеній постанові, з 01.09.2020 року з метою поліпшення транспортного обслуговування мешканців міста Кропивницького було задіяно додаткові транспортні засоби, які здійснюють перевезення учнів до загальноосвітніх навчальних закладів.
Крім того, у другій декаді жовтня 2020 року планується відновити міський автобусний маршрут № 18 «Велика Балка - Райцентр», а також IV кварталі 2020 року планується впровадити новий автобусний маршрут № 114 «Никанорівка – ТЦ «Епіцентр».
Одночасно повідомляємо, що на нарадах з керівниками підприємств-перевізників, що здійснюють перевезення пасажирів за маршрутами загального користування міста Кропивницького, проводяться бесіди стосовно вжиття дієвих заходів щодо посилення контролю за службою експлуатації транспортних засобів, дотримання інтервалів руху водійським складом у ранкові та вечірні години доби між автобусами в межах норм і вимог, що визначають відповідні договори та паспорти цих маршрутів.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 25 жовтня петицію підписали 41 особа з 450 необхідних.

Скрипник Михайло Анатолійович

13 серпня 2020 р.