Не дайте замерзнуть людям...

Дозволить всім громадянам міста встановлювати автономне опалення! Розробити міську програму по забезпеченню автономним опаленням малозабезпечених громадян, військовослужбовців, учасників АТО, які захищають нашу країну! Централізоване опалення дороге і неефективне! Міська влада нічого не робить для зниження тарифів! У міської влади хватає хисту тільки надсилати попередження про борги і відключення! За централізоване опалення приходиться віддавати всі зарплату на опалення в місяць! Дії комісії по дозволам на автономне опалення це корупція! Чому якийсь маленький чиновник вирішує мерзнути мені зимою чи ні? А централізоване опалення дуже неефективне і дороге! Зимою ми мерзнешь, а коли тепло топлять як скаженні, неможливо доторкнутися до батареї! Чиновники повинні працювати на людей, а не на свій карман! Ми їх вибирали! Не хочеш працювати, йди геть! Дай місце людям, які турбуються про місто і хочуть працювати!

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо надання дозволів всім громадянам міста на встановлення автономного опалення, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в термін, який визначений в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», дану електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З 17.09.2019 року набрав чинності Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.07.2019 року № 169, відповідно до якого власники квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаного до системи централізованого опалення та постачання гарячої води (далі – ЦО та ГВП), мають право відокремити (відключити) свою квартиру чи нежитлове приміщення від ЦО та ГВП у разі, якщо на день набрання чинності Законом України «Про житлово-комунальні послуги» не менш як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні.
Одночасно повідомляємо, що Міською радою міста Кропивницького прийнято рішення від 19.12.2017 року № 1263 «Про затвердження Програми оптимізації системи теплопостачання у місті Кропивницькому на 2017-2018 роки» (далі – Програма), зі змінами та доповненнями.
У ході реалізації Програми передбачено надання з міського бюджету часткової грошової компенсації витрат (відшкодування витрат) на встановлення системи індивідуального опалення (далі – СІО) соціально вразливим верствам населення (домогосподарствам, у яких місячний дохід на одного члена сім'ї не перевищує розміру прожиткового мінімуму, встановленого чинним законодавством на момент подання заяви на участь у Програмі, або домогосподарства, яким надаються пільги при сплаті за житлово-комунальні послуги, або яким призначено житлову субсидію), які проживають у квартирах житлових будинків, подальша експлуатація системи централізованого опалення яких визнана недоцільною.
Подані заяви мешканців на участь у Програмі та відповідно отримання грошової компенсації витрат на встановлення СІО розглядаються спільною комісією з надання дозволу або відмови фізичним особам, які подали заяву на участь в Програмі та відповідно отримання грошової компенсації витрат на встановлення СІО, по мірі їх надходження.
Програма оприлюднена на офіціальному сайті Міської ради міста Кропивницького у розділі «Публічна інформація» - «Рішення».

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Станом на 15 січня петицію підписали 19 осіб з 450 необхідних.

Скрипник Михайло Анатолійович

7 вересня 2020 р.