Автономка всім...

-Створити міську програму допомоги встановлення автономного опалення малозабезпеченим громадянам, військовослужбовцям, учасникам АТО, які захищають нашу країну.
-Створити сприятливі умови населенню для переходу на автономне опалення
-Закрити збиткові теплопідприємста, та вкласти кошти, які витрачаются на їх утримання на переведення міста на індивідуальне опалення.
-Створти соціальну программу фінансування частини витрат на встановлення індивідуального опалення для населення
-припинити роботу комісії по дозволу на встановлення автономного опалення, через корупціцну складову і неефективність... Чиновники не мають права вирішувати мерзнути моїй сім'ї зимою, чині.
-Приведіть тарифи на опалення до реальності! Досить фантастичних тарифів!
Шановна міська влада!
Не можливо населенню платити за холодні батареї 60 грн/м2 і віддавати всю зарплату за лише за одне опалення!!!
Не треба набирати кредити для неефективних підприємства, не треба вішати борговий тягар на місто! Ви підете, а нам віддавати борги! Вкладіть кошти в программу переходу на індивідуальне опалення і дайте народу жити по нормальному.
Вас вибирали, щоб ви працювали на людей, а не себе! Не можете працювати, дайте місце людям які хочуть і можуть працювати!

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо надання дозволів всім громадянам міста на встановлення автономного опалення, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в термін, який визначений в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», дану електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З 17.09.2019 року набрав чинності Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.07.2019 року № 169 (далі – Порядок), який визначає процедуру відключення власників (співвласників) будівель, у тому числі житлових будинків, квартир та нежитлових приміщень багатоквартирних будинків від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води.
Відповідно до Порядку власники квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаного до системи централізованого опалення та постачання гарячої води (далі – ЦО та ГВП), мають право відокремити (відключити) свою квартиру чи нежитлове приміщення від ЦО та ГВП у разі, якщо на день набрання чинності Законом України «Про житлово-комунальні послуги» не менш як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні.
З урахуванням Порядку визначено склад постійно діючої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води, який затверджено рішенням Виконавчого комітету Міської ради міста Кропивницького від 26.05.2020 року № 235 «Про створення постійно діючої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води, затвердження її складу».
Одночасно повідомляємо, що Міською радою міста Кропивницького прийнято рішення від 19.12.2017 року № 1263 «Про затвердження Програми оптимізації системи теплопостачання у місті Кропивницькому на 2017-2018 роки» (далі – Програма), зі змінами та доповненнями.
У ході реалізації Програми передбачено надання з міського бюджету часткової грошової компенсації витрат (відшкодування витрат) на встановлення системи індивідуального опалення (далі – СІО) соціально вразливим верствам населення (домогосподарствам, у яких місячний дохід на одного члена сім'ї не перевищує розміру прожиткового мінімуму, встановленого чинним законодавством на момент подання заяви на участь у Програмі, або домогосподарства, яким надаються пільги при сплаті за житлово-комунальні послуги, або яким призначено житлову субсидію), які проживають у квартирах житлових будинків, подальша експлуатація системи централізованого опалення яких визнана недоцільною.
Подані заяви мешканців на участь у Програмі та отримання грошової компенсації витрат на встановлення СІО розглядаються спільною комісією з надання дозволу або відмови фізичним особам, які подали заяву на участь в Програмі та отримання грошової компенсації витрат на встановлення СІО, по мірі їх надходження.
Програма оприлюднена на офіціальному сайті Міської ради міста Кропивницького у розділі «Публічна інформація» - «Рішення».
Також повідомляємо, що відповідно до статті 20 Закону України «Про теплопостачання», тарифи на теплову енергію повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, тарифи є регульованими та встановлюються органами місцевого самоврядування у межах повноважень, визначених законодавством.
Тарифи теплопостачального підприємства розраховані згідно з Порядком формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 року № 869 зі змінами та доповненнями, яким передбачено щорічне встановлення тарифів на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води до початку опалювального сезону.
Тарифи встановлюються згідно з Порядком розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення, затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства 12.09.2018 року № 239.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Станом на 15 січня петицію підписали 63 особи з 450 необхідних.

Скрипник Михайло Анатолійович

15 вересня 2020 р.