Центральна міська лікарня має право на життя!

Заборонити міській владі закриття Центральної міської лікарні (3 лікарня, вулиця архітектура Папченка) і переведення її в рудівську лікарню! Досить дерибанить заклади охорони здоров'я! Все закриваєте і продаєте за безцінь! А де простій людині лікуватися? Зразу йти на кладовище? Закрили 2 міську лікарню, закрили 3 жіночу консультацію і список можна продовжити! Досить все продавати і дерибанить! Зробіть ремонт в лікарні і дайте людям право на лікування! Самі не хочете їхати лікуватися, аж за місто, в рудівську лікарню? Бо Ви лікуєтесь за кордоном? І це в той час коли багато хворих людей і така складна ситуація з транспортом! Неможливо добратися у місті, а то за місто.... Майте совість пане мер! Це ж пам'ятка архітектури, а ви все хочете продати! Треба працювати для людей, а не на себе!

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо закриття Центральної міської лікарні, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в термін, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», дану електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
На теперішній час розглядається питання про перенесення стаціонару № 2 Центральної міської лікарні на площі МСЧ № 19, що зекономить витрати на утримання закладів, покращить умови надання медичних послуг пацієнтам і допоможе у подальшому отримувати фінансування від Національної служби здоров’я України. Крім того, стаціонар № 2 розміщений у пристосованому приміщенні, яке є пам’яткою архітектури та побудоване більше 100 років тому. Неодноразово вставало питання про ремонт даного корпусу, але, враховуючи, що це пам’ятка архітектури державного значення, дозволи на проведення будь-яких робіт необхідно отримувати в м. Києві, вартість реставраційних робіт 3-4 роки тому становила понад 60,0 млн грн. Ці кошти доцільніше спрямувати на розвиток медицини та закупівлю сучасного обладнання для закладів охорони здоров’я комунальної власності міста. Питання переведення стаціонару № 2 Центральної міської лікарні на площі МСЧ № 19 підтримується і колективом закладу.
Проблема доїзду пацієнтів та лікарів до лікарні на теперішній час опрацьовується та буде вирішена.
Питання про закриття стаціонару № 2 комунального некомерційного підприємства «Центральна міська лікарня» Міської ради міста Кропивницького» не розглядалось. А Ваше твердження щодо продажу приміщень закладів охорони здоров’я, які перебувають у комунальній власності міста, взагалі не відповідає дійсності.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Станом на 15 січня петицію підписали 35 осіб з 450 необхідних.

Горобец Софія Анатоліївна

18 вересня 2020 р.