У Кропивницькому прийняв перших відвідувачів новітній Центр надання адміністративних послуг

На сайті Кропивницької міської ради повідомили про відкриття новітнього Центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс», також ЦНАП добре пристосований і для обслуговування пенсіонерів, і людей з інвалідністю, і батьків з немовлятами, - зі слів міського голови, але фактично ЦНАП відкрили для мешканців міста не забезпечивши вимоги ДБН В.2.2-40:2018 Інклюзивність будівель і споруд, а саме пандус не працює, двері до ліфта збоку вул. Арх.Паученка зачинені, не позначені входи і шляхи руху до будівель, пандусу та ліфту, відсутні тактильної підлогові плитки, інформаційні таблиці та позначеня шрифтом Брайля, інші візуальні елементи і аудіопокажчики для людей з порушеннями зору, відсутні тактильні смуги і багато іншого, що робить візит до нового ЦНАП для маломобільних груп населеня важким випробуванням!
Просимо привести у відповідність ДБН В.2.2-40:2018 та зробити дійсно пристосованим для обслуговування пенсіонерів, і людей з інвалідністю, і батьків з немовлятами Центр надання адміністративних послуг!!!

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо приведення будівлі Центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс» (Далі - ЦНАП) у відповідність ДБН В. 2.2-40:2018 повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», не підтриману електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Управлінням капітального будівництва Міської ради міста Кропивницького, як Замовником будівництва ЦНАПу, разом з підрядною та проєктною організаціями опрацьовано питання та складено відповідний алгоритм усунення недоліків. Вказані зауваження будуть виправлені в найкоротший термін.

В доповнення до раніше наданої відповіді на не підтриману електронну петицію щодо приведення будівлі Центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс» (Далі - ЦНАП) у відповідність ДБН В. 2.2-40:2018 повідомляємо наступне.
На даний час проводиться корегування проєктно-кошторисної документації для приведення у відповідність до ДБН В. 2.2-40:2018 Інклюзивність будівель і споруд будівлі ЦНАПу.
Після проведення корегування, отримання позитивного експертного висновку та внесення змін до дозволу про початок будівництва, підрядною організацією буде проведено комплекс будівельно-монтажних робіт для усунення існуючих недоліків.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

Станом на 15 січня петицію підписали 19 осіб з 450 необхідних.

Шевцов Сергій Петрович

22 вересня 2020 р.