Поверніть маршрут 1Ц

З початком навчального року стало дуже складно діставатися до роботи з р-ну Полтавська. Маршрутні таксі в години пік не зупиняються тому-що переповнені пасажирами. Тролейбуси також минають зупинку Полтавська з тієї ж причини. Всі вони починають свій рух з р-ну Новомиколаївка і до зупинки Полтавська вже переповнені.
Звідси питання, чому пропали великогабаритні маршрутні таксі 1Ц? ......
Наполягаю на повернені маршруту 1Ц - тому що це не тільки не зручності, але і загроза нашому здоров'ю.
Давайте збережемо статус зеленої зони.

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо повернення маршруту 1-Ц, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до положень статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до мережі міських автобусних маршрутів загального користування, яку було затверджено рішенням виконавчого комітету міської ради від 08.11.2012 року № 942 «Про затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування м. Кіровограда» (зі змінами), для транспортного забезпечення мешканців міста передбачений автобусний маршрут № 1-Ц (Центральний) «вул. Генерала Жадова - Лісопаркова», який здійснює перевезення пасажирів у звичайному режимі руху.
Згідно з умовами договору на перевезення від 25.01.2019 року
№ 139/07, який було укладено управлінням розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького (далі - Управління) з ПП «ОЛІКС», за вищезазначеним маршрутом перевезення здійснюють 12 одиниць транспортних засобів середньої пасажиромісткості.
Зазначаємо, що внаслідок прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), перевезення громадян пасажирським транспортом загального користування здійснюється в межах кількості місць для сидіння, яка передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту.
Відповідно до технічної характеристики автобуса марки БАЗ А 081.10, який працює на вищезазначеному маршруті, кількість місць для сидіння складає 15. Зазначені транспортні засоби працюють на дизельному паливі.
Враховуючи вищевикладене, ПП «ОЛІКС» не в змозі виконувати свої зобов’язання відповідно до вищезазначеного договору на перевезення пасажирів у зв’язку зі значними фінансовими збитками для підприємства.
Разом з цим, від початку дії карантинних обмежень для поліпшення транспортного обслуговування мешканців міста Кропивницького Управлінням було запроваджено роботу тролейбусних маршрутів № 8 «вул. Генерала Жадова - Центр томотерапії», та № 11 «сел. Нове - площа Богдана Хмельницького - Автостанція № 1», за якими щоденно працює 6 транспортних засобів з автономним ходом.
Одночасно повідомляємо, що перевезення пасажирів за міським автобусним маршрутом № 1-Ц (Центральний) «вул. Генерала Жадова - Лісопаркова» будуть відновлені після закінчення вищезазначених карантинних заходів.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 14 червня петицію підписали 90 осіб з 450 необхідних.

Патинко Володимир Миколайлвич

30 вересня 2020 р.