Про заборону руху зерновозів вулицями міста Кропивницький.

Жителі міста Кропивницький та зокрема вулиці Яновського та вулиць, які розташовані поблизу вже декілька років потерпають від руху великовантажних зерновозів. Ці автомобілі рухаються по вулиці Яновського групами по 2-3 машини, цілодобово, з явним перевищенням допустимої ваги зерна та перевищенням швидкості.
Від їх руху виникають вибоїни і вичавлення асфальтового покриття, створюється гучний гуркіт і брязкання, двигтить земля і струсюються наші будинки. Від цього на стінах і стелях будинків виникають тріщини, які щороку потрібно ремонтувати. Від гуркоту вночі люди погано сплять.
Наполегливо просимо вжити передбачені Законодавством України та здоровим глуздом заходи по убезпеченню нас та наших осель від шкідливого впливу зерновозів. А саме:
1. Заборонити (домовитись) рух великовантажних зерновозів вулицями міста і вулицею Яновського зокрема.
2. Зобов’язати (домовитись) власників зерна та автоперевізників рухатись об’їздною дорогою навколо міста.
3. Обмежити рух великовантажних автомобілів нашим містом, зокрема вночі.

Розглянувши електронну петицію від 12.11.2020 щодо заборони руху великовантажних автомобілів (зерновозів) вулицями міста Кропивницького, повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), дана петиція розглянута 23.11.2020 на засіданні постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів.
У результаті розгляду електронну петицію підтримано та надано наступні доручення:
Головному управлінню житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького опрацювати вищезазначену електронну петицію та винести на розгляд міської комісії з безпеки дорожнього руху
в м.Кропивницькому питання щодо можливості встановлення
по вул. Яновського дорожніх знаків 5.31 «Житлова зона» і 5.32 «Кінець житлової зони»;
управлінню розвитку транспорту та зв’язку Міської ради
міста Кропивницького підготувати лист управлінню патрульної поліції
в Кіровоградській області щодо посилення заходів з обмеження руху
по вул. Яновського великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни та дотримання водіями показників швидкості руху, передбачених Правилами дорожнього руху.
В подальшому підняте питання буде перебувати в компетенції Головного управління житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

Петицію підписали 474 особи з 450 необхідних.

УРСУЛОВ ВОЛОДИМИР ВАСИЛЬОВИЧ

6 жовтня 2020 р.