Заборонити дистанційне навчання в 1-3 класах.

Учні 1-3 класів закладають основу в навчанні саме в цьому важливому періоді на все життя, а саме: формування у дитини базових знань і навичок, поведінки і дисципліни, основ правопису, знайомство з математикою, правила спілкування з однолітками і наставниками і багато іншого.
Все це неможливо зробити перебуваючи біля монітора або екрана телефону, я маю на увазі ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ, неможливо в камеру навчити дитину писати, малювати, провести урок фізкультури, навчити підтримувати загальну дисципліну в класі і т.д .. І все це на тлі того що діти прийшли в школу з дитячих садів просто з дому і все в школі що знають учні старших класів їм незнайоме.
Неможливо щоб учні висиділи уважно перед екраном і отримали знання в той час коли батьки знаходяться на роботі а діти вдома з "чергової нянею" в залежності від обставин це бабусі, дідусі (не всі з яких вміють поводитися з сучасною технікою), брати, сестри (у яких до речі можливо в той же час що і в учнів 1-3 класів також проходять заняття дистанційно) або просто близькі знайомі чи сусіди яким просто байдуже як проходять заняття і що засвоїв учень.
Проводити урок після приходу батьків з роботи я вважаю також не доцільним, є свої домашні турботи, та й втома за день батьків на роботі не дасть необхідного результату.

Настійно прошу вжити передбачених Законодавством України, здоровим глуздом і статтею 53 Конституції України заходи щодо:

1. Заборонити переводити учнів 1-3 класів на ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ.
2. Забезпечити учнів 1-3 класів навчанням в школі з усім необхідним: дотримання дистанції, і т.д. відповідно до норм і правил на час карантину, згідно чинного законодавства.

Щоб росла і розвивалася наша країна їй необхідна грамотна, навчена, розумна молодь!!!

Розглянувши електронну петицію від 13 жовтня 2020 року щодо заборони дистанційного навчання в 1-3-х класах, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31 січня 2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до Закону України «Про освіту» (далі – Закон) заклади освіти наділені автономією, що полягає в їх самостійності, незалежності та відповідальності у прийнятті рішень щодо академічних (освітніх), організаційних, фінансових, кадрових та інших питань діяльності, що провадяться в порядку та межах, визначених законом.
Частиною четвертою статті 38 Закону встановлено, що організація освітнього процесу та діяльності закладу загальної середньої освіти належить до повноважень його керівника.
Згідно зі статтею 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою.
Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06 квітня 2000 року № 1645-ІІІ карантин встановлюється Кабінетом Міністрів України на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби. На цей період може змінюватися режим роботи закладів освіти.

ОСВІТА

Станом на 14 червня петицію підписали 290 осіб з 450 необхідних.

Сергій Сергій Олександрович

13 жовтня 2020 р.