Заборонити дистанційне навчання для учнів 5-11 класів.

Шановне Міністерство освіти та науки,будь ласка ,не допустіть знову введення дистанційного навчання у школах!
Знання у школі повинні отримувати як 1-4класи так і учні 5-11класів.
Дітям і батькам, та й вчителям дуже важко перебувати на дистанційці.Не можливо дитині зрозуміти всю тему уроку через комп'ютер чи телефон.Батьки вже намагались на дистанційному навчанні допомагати дітям ,хто як міг.Вибачте батьки -не ВЧИТЕЛІ,більшість з нас працює з 8.00 до 20.00 год.(просто не вистачає часу займатись повноцінно з дітьми),ми не можемо правильно донести теми уроків,особливо програму старших класів.Не кожна сім'я може собі дозволити комп'ютер ,особливо де двоє і більше дітей.Сидіння цілий день біля монітору не піде їм на користь.
Втраченні тепер знання в майбутньому вплинуть на складання ДПА і ЗНО.
Вірус це страшно-згодні,але ж давайте знайдемо правильний вихід із ситуації.
Будемо дотримуватись усіх санітарних норм під час карантину у школі.Можливо призначити осіб ,які будуть відповідати за наявність у кабінетах антисептиків,смітників для використаних масок,прибирання,пересування дітей по школі,недопукс хворих дітей до уроків і т.д.
Будь ласка не будьте байдужі до майбутнього наших дітей!!!.

Розглянувши електронну петицію від 11 грудня 2020 року щодо заборони дистанційного навчання в 5-11-х класах, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31 січня 2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до Закону України «Про освіту» (далі – Закон) заклади освіти наділені автономією, що полягає в їх самостійності, незалежності та відповідальності у прийнятті рішень щодо академічних (освітніх), організаційних, фінансових, кадрових та інших питань діяльності, що провадяться в порядку та межах, визначених законом.
Частиною четвертою статті 38 Закону встановлено, що організація освітнього процесу та діяльності закладу загальної середньої освіти належить до повноважень його керівника.
Згідно зі статтею 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою.
Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06 квітня 2000 року № 1645-ІІІ карантин встановлюється Кабінетом Міністрів України на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби. На цей період може змінюватися режим роботи закладів освіти.

ОСВІТА

Станом на 14 червня петицію підписали 69 осіб з 450 необхідних.

Богучарська Юлія Миколаївна

26 жовтня 2020 р.