Забезпечення комунального транспорту Кропивницького терміналами безготівкової оплати проїзду

Забезпечити комунальний транспорт Кропивницького терміналами безготівкової оплати проїзду, та скасувати обов'язкове компостування квитків

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо забезпечення комунального транспорту Кропивницького терміналами безготівкової оплати проїзду, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до положень статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
На даний час питання впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду вивчається профільними виконавчими органами Кропивницької міської ради. З метою більш глибокого та належного вивчення даного питання було проведено презентаційні наради за безпосередньої участі керівництва міської ради, депутатського корпусу, керівників підприємств-перевізників. Дані презентації проводилися організаціями, що займаються запровадженням вищевказаних систем у громадському транспорті. У подальшому також заплановано проведення подібних презентаційних нарад за участі інших організацій, які надають послуги по запровадженню електронних квитків.
Також обговорено питання запровадження у міському комунальному транспорті електронної системи оплати проїзду за допомогою банківського продукту «QR - код» та банківських платіжних карток міжнародних платіжних систем Mastercard & VISA будь-якого банку світу. Робота з порушеного питання проводиться та шляхи вирішення будуть вивчатися протягом
2021 - 2022 років.

Станом на 14 червня петицію підписали 291 особа з 450 необхідних.

Сайко Роман Едуардович

28 жовтня 2020 р.