Заміна зношених плиток на площі Героїв Майдану

На сьогодні площа Героїв Майдану є візитівкою м.Кропивницького. За минулі роки велика велика кількість викладених плиток фізично зносилась і окремі ділянки потребують повної заміни плиток. Прохання забезпечити організацію зношених плиток на нові. Обґрунтування – підвищиться зручність проходження через центральну площу міста, особливо для літніх людей та дітей, та поліпшиться естетичний вигляд площі.

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького електронну петицію щодо заміни зношених плиток на площі Героїв Майдану розглянуто.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» дану електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання в межах визначених повноважень повідомляємо наступне.
Площа у центрі міста по вул. Великій Перспективній була облаштована наприкінці 80-х років минулого століття. З плином часу вимощення плитками руйнується і потребує ремонту та заміни. На сьогоднішній день відсутні підприємства, які могли б виготовити аналогічні матеріали для проведення заміни покриття на вищезазначеній площі.
Одночасно повідомляємо, що згідно з Програмою капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об´єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницького на 2019 - 2021 роки, затвердженою рішенням міської ради від 31.01.2019 року № 2276, зі змінами та доповненнями, управлінням капітального будівництва Міської ради міста Кропивницького передбачено проведення реконструкції площі Героїв Майдану міста Кропивницького (з виготовленням проєктно-кошторисної документації).
Відповідно до рішення міської ради від 22.12.2020 року № 43 «Про бюджет міста Кропивницького на 2021 рік» передбачено кошти в сумі 1 300,000 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію площі Героїв Майдану міста Кропивницького.

Станом на 21 січня петицію підписали 15 осіб з 450 необхідних.

КУЧКО ОЛЕГ ВОЛОДИМИРОВИЧ

31 жовтня 2020 р.