Встановлення захисних конструкцій вздовж Набережної

Набережна у м.Кропивницькому на сьогодні є одним з улюблених місць для відпочинку людей різного віку. Проте, через зухвалі крадіжки металевих конструкцій між гранітними плитами вздовж річки, які формують безпеку пересування по Набережній на довгій її ділянці з обох боків, призвело до зниження безпеки пересування, особливо для родин з дітьми від 1 до 6 років. Прохання – на всій ділянці Набережної з обох боків встановити/додати конструкції між гранітними плитами. Обґрунтування – підвищиться безпека перехожих, особливо з дітьми, під час прогулянки та естетичний вигляд Набережної.

Розглянувши не підтриману петицію щодо встановлення захисних конструкцій вздовж Набережної повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», не підтриману електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Проєктною організацією ТОВ «АРБІС» Либідея» розроблено техніко-економічне обґрунтування по об’єкту «Реконструкція набережної р. Інгул від вул. Михайлівської до вул. Вокзальної», в якому визначено чотири черги будівництва.
Бюджетом міста Кропивницького на 2021 рік передбачено видатки на проєктування та виконання робіт першої черги проєкту будівництва «Реконструкція набережної р. Інгул від вул. Михайлівської до вул. Вокзальної». Таким чином, встановлення захисник конструкцій у 2021 році можливе в межах даної ділянки.
Додатково повідомляємо, що бюджетом міста Кропивницького на 2021 рік не передбачено окремих видатків на проведення будівельно-монтажних робіт по встановленню огородження на інших ділянках Набережної.

Станом на 20 січня петицію підписали 96 осіб з 450 необхідних.

КУЧКО ОЛЕГ ВОЛОДИМИРОВИЧ

31 жовтня 2020 р.