Новий парк на Жадова

Вздовж вулицi Героїв України знаходиться лiсосумуга з дикорослими деревами( див фото) . Пропоную спиляти цi дикорослi дерева з послiдуючою висадкою культурних дерев, прокладанням пiшохiдної дорiжки, викладеної тротуарною плиткою. Таким чином буде створений парк замiсть дикорослих дерев

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі - Головне управління) не підтриману електронну петицію щодо нового парку на Жадова розглянуто.
Враховуючи те, що дана електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 р. № 2303, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян» зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Відповідно до розділу 2 Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 р. № 105 (далі – Правила), парк - це самостійний архітектурно-організаційний комплекс площею понад 2 га, який виконує санітарно-гігієнічні функції та призначений для короткочасного відпочинку населення.
Запропонована для облаштування парку земельна ділянка (лісосмуга вздовж вул. Героїв України в районі вул. Генерала Жадова) має площу меншу, ніж допустима, таким чином вона не може бути облаштована під парк.
Крім того, на даний час не передбачено видатки міського бюджету на створення нових об'єктів благоустрою зеленого господарства.

Станом на 21 січня петицію підписали 51 особа з 450 необхідних.

Степаненко Дмитро Скргійович

6 листопада 2020 р.