Перевести учнів та студентів на дистанційне навчання для збереження здоров'я та зменшення кількості на covid-19

Розглянувши електронну петицію від 28 грудня 2020 року щодо переведення учнів та студентів на дистанційне навчання для збереження здоров’я та зменшення кількості випадків захворювання на COVID-19, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, визначений Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31 січня 2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до Закону України «Про освіту» (далі – Закон) заклади освіти наділені автономією, що полягає в їх самостійності, незалежності та відповідальності у прийнятті рішень щодо академічних (освітніх), організаційних, фінансових, кадрових та інших питань діяльності, що провадяться в порядку та межах, визначених законом.
Частиною четвертою статті 38 Закону встановлено, що організація освітнього процесу та діяльності закладу загальної середньої освіти належить до повноважень його керівника.
Згідно зі статтею 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти в межах часу, передбаченого освітньою програмою.
Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06 квітня 2000 року № 1645-ІІІ карантин встановлюється Кабінетом Міністрів України на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби. На цей період може змінюватися режим роботи закладів освіти.

ОСВІТА

Станом на 26 січня петицію підписали 249 осіб з 450 необхідних.

Антонюк Юлія Миколаївна

9 листопада 2020 р.