Встановлення світлофору на перехресті вулиць Гоголя та Пашутінської

Перехрестя вулиць Гоголя та Пашутінської на сьогодні є одним з найбільш концентрованих місць ДТП в Кропивницькому через великий потік автомобілів та у зв’язку з обмеженням оглядовості через припарковані автомобілі вздовж вулиці Гоголя. Щоб зменшити ризик потрапляння в ДТП, прохання до міської влади, на вказаному перехресті встановити світлофорне регулювання. Тому для попередження нещасних випадків та уникнення аварійних ситуацій, прошу підтримати цю петицію підписами, аби зробити наше місто більш безпечним та зручним для життя.

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі - Головне управління) не підтриману електронну петицію щодо встановлення світлофору на перехресті вулиць Гоголя та Пашутінської розглянуто.
Враховуючи те, що дана електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.19 № 2303, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян» зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання повідомляємо наступне.
Відновлення та встановлення нових дорожніх знаків, влаштування нових світлофорних об'єктів по місту Кропивницькому здійснюється відповідно до схем організації дорожнього руху, які затверджуються рішенням міської ради, та погоджуються управлінням патрульної поліції в Кіровоградській області.
Схемою організації дорожнього руху по вул. Гоголя, від просп. Винниченка до вул. Петропавлівської, затвердженою рішенням міської ради від 24.04.18 № 1588 (далі - Схема), не передбачено встановлення світлофорного об'єкта на вказаному перехресті.
Також відповідно до вимоги (припису) управління патрульної поліції в Кіровоградській області від 24.11.20 № 280 працівниками КП «СМЕО» МР МК» 26.11.20 було демонтовано дорожній знак 2.1 «Дати дорогу» та встановлено дорожній знак 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено» по вул. Пашутінській.
З метою забезпечення безпеки дорожнього руху та зменшення аварійності, зниження концентрації ДТП на вказаному перехресті, Головним управлінням у 2021 році буде заплановано внесення змін до Схеми, а також будуть подані пропозиції на розгляд постійної комісії Кропивницької міської ради з питань житлово-комунального господарства та транспорту для формування проєкту заходів на 2021 рік до відповідної програми щодо виділення коштів на влаштування пристрою примусового зниження швидкості за напрямком руху автомобілів по вул. Пашутінській, перед виїздом на вул. Гоголя, а також облаштування вказаного перехрестя дорожнім дзеркалом для забезпечення видимості транспортних засобів, що здійснюють рух по вул. Гоголя, для водіїв, які рухаються по вул. Пашутінській.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 6 грудня петицію підписали 64 особи з 450 необхідних.

Скринник АЛЕКСАНДР Сергеевич

26 листопада 2020 р.