+ ще 222 громади!

Встановлення світлофора на перекресті вул. Кропивницького та вул. Колодязна, біля школи №26

Перехрестя вулиць Кропивницького та Колодязна знаходиться біля школи №26. На протязі дня велика кількість дітей та батьків перетинає цю ділянку дороги до школи з надією, що їх не зіб'є машина котра "вилітає" із-за повороту. На жаль деякі водії не дотримуються ПДР. Остання подія на перехресті збитий знак на тротуарі. А якщо наступного разу буде людина? Тому для попередження нещасних випадків та уникнення аварійних ситуацій, прошу підтримати цю петицію підписами, аби зробити наше місто більш безпечним та зручним для нас та наших дітей.

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі - Головне управління) не підтриману електронну петицію щодо встановлення світлофору на перехресті вул. Кропивницького та вул. Колодязної, біля школи № 26, розглянуто.
Враховуючи те, що дана електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.19 № 2303, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян» зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання в межах повноважень Головне управління повідомляє наступне.
Відновлення та встановлення нових дорожніх знаків, влаштування нових світлофорних об'єктів по місту Кропивницькому здійснюється відповідно до дислокації технічних засобів регулювання дорожнього руху, які затверджуються рішенням міської ради та погоджуються управлінням патрульної поліції в Кіровоградській області.
Дислокацією технічних засобів регулювання дорожнього руху по вул. Кропивницького, від вул. Полтавської до вул. Гагаріна, затвердженою рішенням міської ради від 24.04.18 № 1588 (далі - Схема), не передбачено встановлення світлофорного об'єкта на вказаному перехресті.
Встановлення світлофорів повинно відповідати умовам, визначеним пунктом 7.10 ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосування та вимоги безпеки»:
УМОВА 1. Протягом 8 год робочого дня середньогодинна інтенсивність руху транспортних засобів не менша зазначеної в таблиці 9 ДСТУ 4092-2002.
УМОВА 2. Протягом 8 год робочого дня середньогодинна інтенсивність руху транспортних засобів не менша:
600 од./год (для доріг з розділовою смугою — 1000 од./год) головною дорогою в двох напрямках;
150 пішоходів переходять проїзну частину в одному найбільш завантаженому напрямку в кожну із тих же 8 год.
УМОВА 3. Існує проміжок часу в 1 годину, протягом якого виконується умова 2.
УМОВА 4. Умови 1 та 2 одночасно виконуються за кожним окремим нормативом не менше ніж на 80%.
УМОВА 5. За останні 12 місяців на перехресті скоєно не менше трьох дорожньо-транспортних пригод, яким можна було б запобігти за наявності світлофорної сигналізації (наприклад, зіткнення транспортних засобів, що рухаються з поперечних напрямків, наїзди транспортних засобів на пішоходів, що переходять дорогу, зіткнення між транспортними засобами, що рухаються в прямому напрямку та тих, що повертають ліворуч із зустрічного напрямку).
До того ж умови 1 або 2 повинні виконуватись не менше ніж на 80%.
За інформацією управління патрульної поліції в Кіровоградській області, на вказаному перехресті протягом 2020 року не було скоєно жодної дорожньо-транспортної пригоди.
Через відсутність відповідних обґрунтувань, передбачених умовами ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосування та вимоги безпеки», введення світлофорного регулювання на вказаному перехресті є недоцільним.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 7 березня петицію підписали 171 особа з 450 необхідних.

Косюг Дмитро Олександрович

30 листопада 2020 р.