Облаштування автоматичної системи оплати та обліку пасажирів у маршрутних таксі.

За результатами зустрічі заступника міського голови Вергуна Олександра та представниками транспортних підприємств, які виконують маршрутні перевезення людей по місту, стало відомо, що з початку наступного року велика ймовірність подорожчання проїзду для населення в маршрутних таксі.

Дуже багато років проблему якості маршрутних перевезень не вирішували в нашому місті. Починаючи від технічного стану автотранспорту, закінчуючи ціноутворенням проїзду, та безконтрольність, в тому числі, і прибутків транспортних підприємств.

Цю проблему можна вирішити тільки одним шляхом - облаштуванням автоматичної системи оплати та обліку пасажирів у маршрутних таксі.

В такому випадку відносини між перевізниками та громадськість будуть абсолютно прозорі і буде зрозуміло чи відповідає стан та якість перевезень вартості за проїзд, яку пропонує перевізник.

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо облаштування автоматичної системи оплати та обліку пасажирів у маршрутних таксі, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до положень статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
На даний час питання впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду вивчається профільними виконавчими органами Кропивницької міської ради. З метою більш глибокого та належного вивчення даного питання було проведено презентаційні наради за безпосередньої участі керівництва міської ради, депутатського корпусу, керівників підприємств-перевізників. Дані презентації проводилися організаціями, що займаються запровадженням вищевказаних систем у громадському транспорті. У подальшому також заплановано проведення подібних презентаційних нарад за участі інших організацій, які надають послуги по запровадженню електронних квитків.
Також обговорено питання запровадження у міському комунальному транспорті електронної системи оплати проїзду за допомогою банківського продукту «QR - код» та банківських платіжних карток міжнародних платіжних систем Mastercard & VISA будь-якого банку світу.
Враховуючи вищевикладене, робота з порушеного питання проводиться та шляхи вирішення будуть вивчатися протягом 2021 - 2022 років.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 294 особи з 450 необхідних.

Чуб Павло Андрійович

27 грудня 2020 р.