Зміна швидкості руху

Розглянути можливість встановлення швидкості руху колісних транспортних засобів у період з квітня по жовтень на рівні 80 км/год на наступних ділянках:
1. Від кільцевого перехрестя на 101му мікрорайоні по вул. Мурманській до виїзду з міста у напрямку с. Нове.
2. На ділянці вулиці Олександрівське шосе від 4 лікарні до виїзду з міста у напрямку Олександрівки.
Підняття межі швидкісного режиму на даних ділянках доріг обумовлене широким дорожнім полотном (по дві смуги руху в кожну сторону), малою кількістю житлової забудови та дозволить більш раціонально організувати дорожній рух транспорту.

Головним управлінням житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради (далі - Головне управління) не підтриману електронну петицію щодо розгляду можливості встановлення швидкості руху колісних транспортних засобів у період з квітня по жовтень на рівні 80 км/год на ділянках доріг по вул. Першій Виставковій, від перехрестя на 101-му мікрорайоні до виїзду з міста у напрямку смт Нового та по вул. Короленка в напрямку смт Олександрівки розглянуто.
Враховуючи те, що дана електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 р. № 2303, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян» зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання повідомляємо наступне.
Згідно зі статтею 27 Закону «Про дорожній рух» організація дорожнього руху на автомобільних дорогах, вулицях та залізничних переїздах здійснюється із застосуванням технічних засобів інформаційно-телекомунікаційних та автоматизованих систем керування та нагляду за дорожнім рухом відповідно до правил і стандартів, а також на основі проєктів і схем організації дорожнього руху, погоджених з відповідними підрозділами Національної поліції. До вказаних проєктів і схем за приписами відповідних підрозділів Національної поліції можуть бути внесені зміни та доповнення.
Правилами дорожнього руху України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 10.10. 2001 р. № 1306 «Про Правила дорожнього руху» (далі – ПДР) та ДСТУ 4100:2014 «Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування» визначено перелік застосування дорожніх знаків, призначених для інформування учасників дорожнього руху щодо умов і режимів руху на автомобільних дорогах і вулицях міста.
Відповідно до розділу 12 пункту 12.4 ПДР у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 60 км/год.
Враховуючи вищевикладене, для зміни швидкісного руху по вказаних дорогах немає правових підстав.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 85 осіб з 450 необхідних.

Левченко Олександр Васильович

24 січня 2021 р.