Рух вантажних автомобілів по вул. Бобринецький шлях

В результаті руху великогабаритних та вантажних автомобілів по вул. Бобринецький шлях руйнуються житлові будинки (утворюються тріщини майже на кожному будинку). (Коли проїздить вантажний автомобіль дім і все, що всередині "труситься"від вібрації).
Петицію щодо заборони руху великогабаритних та вантажних автомобілів по вул. Яновського вже підтримали та розглянули. Просимо взяти на розгляд заборону руху великогабаритних та вантажних автомобілів по вул. Бобринецький шлях.
Є ще фотографії постраждалих будинків

Головним управлінням житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради (далі - Головне управління) не підтриману електронну петицію щодо руху вантажних автомобілів по вул. Бобринецький шлях розглянуто.
Враховуючи те, що дана електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 р. № 2303, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян» зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання повідомляємо наступне.
На теперішній час дорожні знаки 3.3 «Рух вантажних автомобілів заборонено» на в'їздах до міста Кропивницького встановлені, а саме: забороняється проїзд транзитних великовагових автомобільних транспортів через місто.
Не поширюється дія знака 3.3 «Рух вантажних автомобілів заборонено»: на транспортні засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, а також на транспортні засоби, що обслуговують підприємства, які розташовані у позначеній зоні (у таких випадках транспортні засоби повинні в’їжджати до позначеної зони і виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення). Тому встановлення дорожніх знаків 3.3 «Рух вантажних автомобілів заборонено» по вул. Бобринецький шлях є недоцільним.
На даний час Головним управлінням опрацьовується питання стосовно внесення на розгляд виконавчого комітету Кропивницької міської ради проєкт рішення «Про деякі заходи щодо впорядкування руху вантажних автомобілів в м. Кропивницькому».

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 57 осіб з 450 необхідних.

Коляда Ольга Вікторівна

4 лютого 2021 р.