установка лежачих полицейских по ул.Кропивницкого от Полтавской до 3 поликлиники, и ограничение скорости до 40 км / час

Прошу розсмотреть ету петицию в связи с тем , что наши водители летят по етой дороге около 80-90 км /час , передавили уже всех котов,собак , на пешеходов внимание не обращают на переходах не пропускают.Во время дождя или таения снега идти на тротуаре не возможно вода летит на пешеходов с ног до головы . Предлагаю убрать етот забор из труб и сделать листовой забор который будет защищать пешехода хотя бе по пояс . У людей которые живут на етой улице фасад дома и заборы все в болоте . Люди начали самостоятельно устанавливать заборы чтоб хоть как то защитить фасад своего дома

Головним управлінням житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради (далі - Головне управління) не підтриману електронну петицію щодо встановлення пристроїв примусового зниження швидкості («лежачі поліцейські») по вул. Кропивницького, від вул. Полтавської до 3-ї поліклініки, та обмеження швидкості руху до 40 км/год на вказаній ділянці розглянуто.
Враховуючи те, що дана електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 р. № 2303, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян» зазначену електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З порушених питань в межах своїх повноважень Головне управління повідомляє наступне.
Комплексною програмою розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки, затвердженою рішенням Кропивницької міської ради від 02.02.2021 р. № 105, передбачено видатки у 2021 році на встановлення та поточний ремонт засобів заспокоєння руху, у тому числі пристроїв примусового зниження швидкості з виготовленням кошторисної документації.
На даний час Головним управлінням оголошено спрощену процедуру закупівлі по об’єкту: «Встановлення пристрою примусового зниження швидкості по вул. Кропивницького на відрізку дороги від вул. Полтавської до вул. Колодязної».
За результатами проведеного аукціону буде визначено переможця (виконавець робіт) та укладено договір на встановлення пристроїв примусового зниження швидкості на вищевказаній ділянці.
Згідно зі статтею 27 Закону «Про дорожній рух» організація дорожнього руху на автомобільних дорогах, вулицях та залізничних переїздах здійснюється із застосуванням технічних засобів інформаційно-телекомунікаційних та автоматизованих систем керування та нагляду за дорожнім рухом відповідно до правил і стандартів, а також на основі проєктів і схем організації дорожнього руху, погоджених з відповідними підрозділами Національної поліції. До вказаних проєктів і схем за приписами відповідних підрозділів Національної поліції можуть бути внесені зміни та доповнення.
Правилами дорожнього руху України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 10.10. 2001 р. № 1306 «Про Правила дорожнього руху» (далі – ПДР) та ДСТУ 4100:2014 «Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування» визначено перелік застосування дорожніх знаків, призначених для інформування учасників дорожнього руху щодо умов і режимів руху на автомобільних дорогах і вулицях міста.
Відповідно до розділу 12 пункту 12.4 ПДР у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год.
Враховуючи вищевикладене, повідомляємо, що для зміни швидкісного руху по вказаній дорозі немає правових підстав.
Стосовно заміни металевого трубчастого на листове металеве огородження по вул. Кропивницького для захисту будинків на вказаній ділянці вулиці від води,  яка  з-під коліс  автомобілів  потрапляє на  стіни, через що будинки і забори знаходяться в болоті, повідомляємо наступне.
На виконання рішення міської ради від 17.01.2017 року № 762 «Про затвердження Програми розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки» (зі змінами та доповненнями) на замовлення Головного управління Кіровоградським відділом комплексного проєктування державного підприємства «Український державний інститут з проектування об’єктів дорожнього господарства» у 2017 році було розроблено проєкт «Капітальний ремонт дороги по вул. Кропивницького (від вул. Полтавської до вул. Шевченка), в м. Кропивницький», на який отримано експертний звіт, затверджений філією державного підприємства «Спеціалізована державна експертна організація – центральна служба української державної будівельної експертизи», щодо розгляду проєктної документації за вищезазначеним робочим проєктом.
За результатами розгляду проєктної документації і зняття зауважень встановлено, що зазначена документація розроблена відповідно до вихідних даних на проєктування з дотриманням вимог до міцності, надійності, та довговічності об’єкта будівництва та його експлуатаційної безпеки, а також інженерного забезпечення, у тому числі щодо додержання нормативів з питань створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; санітарно і епідеміологічного благополуччя населення; пожежної безпеки; кошторисної частини проєкту будівництва і може бути затверджена в установленому порядку з такими техніко-економічними показниками: «Категорія вулиці належить до житлової вулиці».
Проєкт розроблений відповідно до чинних норм, правил, та стандартів.
Враховуючи вищевикладене, повідомляємо, що металеве трубчасте огородження по вул. Кропивницького, від вул. Полтавської до вул. Шевченка, було встановлено відповідно до проєктно-кошторисної документації.
На теперішній час роботи по об′єкту «Капітальний ремонт дороги по вул. Кропивницького (від вул. Полтавської до вул. Шевченка),в м. Кропивницький»  не  завершено, об’єкт  є перехідним  на 2021 рік, тому для внесення змін до конструктивних елементів огородження а саме: заміни трубчастого огородження на листовий метал немає підстав.
Після прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта та видачі сертифіката управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Кропивницької міської ради буде розглядатися можливість заміни трубчастого огородження на листовий метал у разі виділення коштів з міського бюджету.

В доповнення до раніше наданої відповіді на не підтриману електронну петицію щодо встановлення пристроїв примусового зниження швидкості по вул. Кропивницького, від вул. Полтавської до 3-ї поліклініки, Головне управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради повідомляє наступне.
У серпні 2021 року було встановлено пристрої примусового зниження швидкості по вул. Кропивницького на відрізку дороги від вул. Полтавської до вул. Колодязної відповідно до проєктно-кошторисної документації.
Також виготовлено проєктно-кошторисну документацію на встановлення засобів заспокоєння руху (пристроїв примусового зниження швидкості) на ділянці дороги по вул. Кропивницького, перед перехрестям з вул. Гагаріна.
Зазначені роботи будуть виконані до кінця 2021 року у разі виділення додаткових коштів з міського бюджету.

Станом на 19 серпня петицію підписали 33 особи з 450 необхідних.

Власов Олександр Олександрович

5 лютого 2021 р.