Транспортне сполучення селища Сонячного з м. Кропивницьким

Доброго дня!
Звертаюся від імені усих мешканців селища Сонячного!
На нашому районі, який розташований у 3 км від обласного центру, наразі дуже гостро виникла проблема транспортного сполучення з м.Кропиницьким! У сполученні курсує 550 маршрут, який регулярно порушує умови тендеру та затверджений маршрут (про що неодноразово повідомлялося в органи влади), зміна маршруту на розсуд водіїв, транспорт, який не відповідає умовам тендеру і т. д.
Але, найважливіше, що турбує мешканців - це те, що в маршрутку сісти просто не можливо, ніколи! (І це не пов"язано з карантином - так було завжди) Через перенавантаження транспорту! На нас просто не вистачає місць! Тільки, якщо стояти в черзі, на кінцевій зупинці! Ми знаходимся між селищем Гірничим та Первозванівкою (2 та 4 км від кінцевої зупинки 44-го та 550-го маршруту відповідно). Доводиться, в будь-яку погоду, йти пішки на кінцеву 44-го, та чекати черги там на транспорт! Додому повертаємось з ще більшими труднощами! Маршрут курсує раз на пів години, і також з Балашівки їде вже з зайнятими місцями! А коли з ладу виходить одна з маршруток - то можна і годину простояти на зупинці, без гарантії, що будуть вільні місця - скоріше навпаки!
У нас просто крик душі! Чому ж на наше селище не можна пустити декілька рейсових автобусів, чим ми гірші за Кущівку, Масляниківку, селище Нове??
Ми вимагаємо надати маршрут з нормальними автобусами, в нормальній кількості, щоб було достатньо вільних місць, із чітко затвердженим графіком та маршрутом курсування! Щоб можно було по-людськи добратися на роботу! В чистому, просторому транспорті, який гарантовано забере тебе з зупинки!
Згідно Перзидентської програми, від Гірничого до об"їзної дороги в 2020 році прокладено нову, гарну, асфальтовану дорогу. Також є облаштоване місце кінцевої зупинки. А ми все чекаємо. І нашим високопосадовцям діла до Сонячного немає! Важають, що проблеми не існує, нажаль!
Просимо вирішити наше питання!

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо транспортного сполучення селища Сонячного з м. Кропивницьким, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до положень статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до положень статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт» Управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради
(далі - Управління) є організатором пасажирських перевезень на території міста Кропивницького.
Оскільки селище Сонячне входить до складу Первозванівської ОТГ, та не відноситься до складу Кропивницької територіальної громади, транспортне забезпечення його мешканців знаходиться у сфері відповідальності Кропивницької районної державної адміністрації.
Зазначаємо, що відповідно до положень підпункту 10 пункту «а» статті 30 Закону України «Про автомобільний транспорт», Управлінням було погоджено схему руху приміського автобусного маршруту «сел. Сонячне -
Автостанція № 1».
Враховуючи вищевикладене, для покращення транспортного забезпечення мешканців селища Сонячного, рекомендуємо Вам звертатись безпосередньо до організатора пасажирських перевезень - Кропивницької районної державної адміністрації.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 163 особи з 450 необхідних.

Жоржа Юлія Володимирівна

5 лютого 2021 р.