Новий тролейбусний маршрут

Прошу Вас розглянути новий тролейбусний маршрут, який дозволить покращити транспортне сполучення Селища Гірничого, Масляниківки – з’єднати Центр міста, мікрорайон Ковалівка, Попова та Жадова сучасним, екологічним та економічним транспортом.

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо нового тролейбусного маршруту, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 року
№ 2303, та відповідно до положень статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Транспортне обслуговування мешканців мікрорайонів селище Гірниче та Масляниківка здійснюється у відповідності до мережі міських автобусних маршрутів, яку було затверджено рішенням Виконавчого комітету міської ради від 08.11.2012 року № 942 (зі змінами). Відповідно до цієї мережі передбачені автобусні маршрути № 14, № 44, № 115, які працюють в режимі руху «маршрутне таксі», а також маршрути № 46, № 116 - у звичайному режимі. Слід зазначити, що вищезазначена мережа розроблена з урахуванням необхідності максимального виключення дублювання автобусних маршрутів, а також для можливості пасажирів відвідати всі соціально-необхідні заклади та об’єкти міста.
Разом з цим, відповідно до положень Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку у м. Кропивницькому на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням Кропивницької міської ради від 02.02.2021 року № 102, не передбачено придбання електротранспорту з автономним ходом у поточному році. Питання покращення транспортного обслуговування мешканців мікрорайонів, які зазначені в тексті електронної петиції, буде опрацьовано після проведення чергової закупівлі тролейбусів з автономним ходом у 2022 році.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 157 осіб з 450 необхідних.

Молчанов Ярослав Валерійович

16 лютого 2021 р.