вiдновлення дорожнього покриття та реконструкцiя тротуарiв по вул. Iвана Олiнського(Соцiалiстична) Озерна балка

По вулиці Івана Олінського, що знаходиться на Озерній балці відсутні тротуари, врезультаті чого, люди змушенні ходити вздовж проїздної частини, наражаючи на небезпеку себе та своїх дітей, котрі йдуть до школи та дитячого садку. Також, пошкоджене дорожнє покриття проїзної частини. Відповідно Закон України «Про державний земельний кадастр», ДАБІ, прибудинкова територія та проїздна частина належить комунальній власності.
Отже, просимо розглянути данну петицію, та допомогти з вирішенням питання.

Головним управлінням житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради (далі – Головне управлння) електронну петицію щодо облаштування тротуару та ремонту дороги по вул. Івана Олінського розглянуто.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням міської ради від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» дану електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання в межах визначених повноважень повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Облаштування тротуару та ремонт дороги по вул. Івана Олінського є комплексом робіт, який здійснюється при капітальному ремонті об’єктів.
Комплексною програмою розвитку житлово-комунального господарства та безпеки  дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки, затвердженою рішенням Кропивницької міської ради від 02.02.2021 року № 105, не передбачено проведення у 2021 році капітального ремонту вул. Івана Олінського.
У зв’язку з обмеженістю коштів у бюджеті міста Кропивницького, відповідно до граничних показників видатків міського бюджету, визначених Головному управлінню на 2021 рік, передбачено кошти на проведення капітального ремонту доріг по об’єктах, які є перехідними з 2020 року, а також на які проведено конкурсні процедури торгів, визначено підрядні організації та укладено відповідні договори.
З метою зменшення випадків дорожньо-транспортних пригод та травматизму людей Головним управлінням надано завдання КП «УНІВЕРСАЛ 2005» Кропивницької міської ради» обстежити дорогу по вул. Івана Олінського та виконати роботи з ліквідації ямковості дорожнього покриття.

Станом на 19 серпня петицію підписали 20 осіб з 450 необхідних.

Кваша Яна Олегiвна

2 березня 2021 р.