Створення тротуару та ремонт ділянки дороги -Ковалівка

Створення тротуару для пішоходів та ремонт дороги по провулку Леніна на ділянці між ЖК Ковалівським та ринком Босфор. ( мікрорайон Ковалівка, місто Кропивницький)

Головним управлінням житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради (далі – Головне управління) електронну петицію щодо створення тротуару для пішоходів та ремонту дороги на ділянці між ЖК «Ковалівський» (вул. Івана Похитонова, 5) та ринком «Босфор» розглянуто.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням міської ради від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» дану електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання в межах визначених повноважень повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Комплексною програмою розвитку житлово-комунального господарства та безпеки  дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки, затвердженою рішенням Кропивницької міської ради від 02.02.2021 року № 105 (далі – Копмлексна програма), не передбачено проведення у 2021 році капітального ремонту дороги та тротуару по вул. Івана Похитонова, на ділянці між ЖК «Ковалівський» та ринком «Босфор».
У зв’язку з обмеженістю коштів у бюджеті міста Кропивницького, відповідно до граничних показників видатків міського бюджету, визначених Головному управлінню на 2021 рік, передбачено кошти на проведення капітального ремонту доріг по об’єктах, які є перехідними з 2020 року, а також на які проведено конкурсні процедури торгів, визначено підрядні організації та укладено відповідні договори.
Відповідно до Комплексної програми, Головне управління першочергово планує в 2021-2023 роках забезпечити виконання ремонту магістральних доріг, по яких здійснюється рух міського пасажирського транспорту, а також доріг, що можуть розвантажити існуючий потік автомобільного транспорту міста та стати додатковим сполученням між мікрорайонами.
Наразі пріоритетними об’єктами є вул. Руслана Слободянюка та просп. Промисловий (мікрорайон Балашівка), а також вул. Металургів (магістральна вулиця смт Нового).

Станом на 19 серпня петицію підписали 16 осіб з 450 необхідних.

Кривошея Тетяна Миколаївна

3 березня 2021 р.