Змінити маршрут автобусу 104-а, та налагодити розклад

Комунальний транспорт номер 104-а прямує за дуже не зручним напрямком, з району Олексіївка - важко виїхати, так як він прямує з Кр.ринку та лише до площі Богдана Хмельницького. Також в час пік з с 7.00 до 8.00 неможливо навіть влізти в автобус (немає місць). Я вважаю, що треба налагодити розклад та залучити більше районів, так і комунальне підприємство буде отримувати більший прибуток і громадянам району Олексіївка буде зручно.

Так як ви підтримали підвищення цін, будь ласка подумайте про зрузність пересування по місту.

18.05.2021
Ко-4470/28-нп
Світлані ЛАЩЕНКО

sddmn35@gmail.com
Про розгляд не підтриманої
електронної петиції

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо зміни маршруту автобуса № 104-а, та налагодження розкладу, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 року
№ 2303, та відповідно до положень статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Транспортне обслуговування мешканців мікрорайону Новоолексіївка здійснюється у відповідності до мережі міських автобусних маршрутів загального користування, яку було затверджено рішенням Виконавчого комітету міської ради від 08.11.2012 року № 942 (зі змінами). Відповідно до цієї мережі передбачено автобусний маршрут № 104-а «площа Богдана Хмельницького - Критий ринок», який працює у звичайному режимі руху, та маршрут № 104 «М’ясокомбінат «Ятрань» - Критий ринок» - у режимі руху «маршрутне таксі». Слід зазначити, що вищевказана мережа розроблена з урахуванням необхідності максимального виключення дублювання автобусних маршрутів.
Зазначаємо, що відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року № 1236 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом
SARS-CoV-2» (зі змінами), перевезення громадян пасажирським транспортом загального користування здійснюється в межах кількості місць для сидіння, яка передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, або визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту.
Прийняття цього нормативного акта призвело до суттєвого ускладнення транспортного обслуговування мешканців міста Кропивницького.
Одночасно повідомляємо, що у межах пішохідної доступності від вищезазначеного мікрорайону знаходиться вул. Яновського, по якій пролягають схеми руху міського автобусного маршруту № 114 «Никанорівка -
ТЦ «Епіцентр» та тролейбусного маршруту № 5 «просп. Промисловий - Залізничний вокзал», які сполучають мікрорайон Новоолексіївка з центральною частиною міста. Слід зазначити, що розклади руху міських автобусних та тролейбусних маршрутів, які обслуговує КП «Електротранс» Кропивницької міської ради, розміщені на сайті: https://elektrotrans.kr.ua/timetable/.
Враховуючи вищевикладене, рекомендуємо Вам користуватись вищеназваними автобусними та тролейбусними маршрутами.

Секретар міської ради Олег КОЛЮКА

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 31 особа з 450 необхідних.

Лащенко Светлана Андреевна

12 березня 2021 р.