Асфальт та тротуари по вул. Суворова

В мікрорайоні Олексіївка по вул. Суворова зовсім немає тротуарів, і батьки ведуть дітей до садочка прямо по дорозі.
У зв‘язку зі збільшенням руху авто, прошу влаштувати тротуари по вул. Суворова,

Також грунтова частина дороги потребує асфальтування, місцями покриття в дощову погоду стає зовсім непридатним для проїзду чи проходу.

Головним управлінням житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради (далі – Головне управління) електронну петицію щодо влаштування тротуару та асфальтування щебеневої частини дороги по вул. Суворова розглянуто.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням міської ради від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» дану електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання в межах визначених повноважень повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Влаштування тротуару та асфальтування щебеневої частини дороги по вул. Суворова є комплексом робіт, який здійснюється при капітальному ремонті об’єктів.
Комплексною програмою розвитку житлово-комунального господарства та безпеки  дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки, затвердженою рішенням Кропивницької міської ради від 02.02.2021 року № 105, не передбачено проведення у 2021 році капітального ремонту вул. Суворова.
У зв’язку з обмеженістю коштів у бюджеті міста Кропивницького, відповідно до граничних показників видатків міського бюджету, визначених Головному управлінню на 2021 рік, передбачено кошти на проведення капітального ремонту доріг по об’єктах, які є перехідними з 2020 року, а також на які проведено конкурсні процедури торгів, визначено підрядні організації та укладено відповідні договори.
З метою зменшення випадків дорожньо-транспортних пригод та травматизму людей Головним управлінням надано завдання КП «УНІВЕРСАЛ 2005» Кропивницької міської ради» обстежити та провести грейдерування (з підсипанням щебенем та відсівом проблемних місць) частини дороги по вул. Суворова

Станом на 19 серпня петицію підписали 46 осіб з 450 необхідних.

Ткаченко Інна Андріївна

19 березня 2021 р.