Перевірка транспортних засобів на технічні вимоги, чистоту в салоні та манери поведінки водіїв.

Прошу звернути увагу на технічний стан маршрутних таксі, які перевозять пасажирів по місту і так само за межі! Ми постійно спостерігаємо за тим як водії гоняються за колесами, які посеред дороги відвалюються! Також змусити водіїв прибирати с салоні транспортних засобів, хоть іноді прати шторки, які збирають чимало пилу, не кажучи вже,що на неї і чхають люди і руки брудні витирають. Чохли на сидіннях дуже брудні,а якщо чохлів не має, доводиться сидіти на продавленому або на сидінні з якого вилазе паралон. Вікна усі в об'явах, так само брудні. З люків на голову капає вода. Підлога в дірках, через які видно дорогу, а під час дощу...вода з калюжі залітає в салон. Дезинфекцією поручнів взагалі і не пахне!
Будь ласка, зверніть увагу і доведіть до перевірки маршрутних таксі на належний до перевезення пасажирів стан! Водії постійно пригнічують людей, поведінка їх не допустима, палять в салоні, а на зауваження неадекватно реагують, під час руху розмовляють по мобільному телефону.
Дуже прошу розглянути цю проблему! Хочемо їздити таким транспортом, в якому безпечно, чисто і комфортно!

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо перевірки транспортних засобів на технічні вимоги, чистоту в салоні та манери поведінки водіїв, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням міської ради від 31.01.2019 року
№ 2303, та відповідно до положень статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Повідомляємо, що 18.05.2021 року відбулась робоча нарада начальника Управління транспорту та зв’язку Кропивницької міської ради з керівниками підприємств-перевізників, які обслуговують міські автобусні маршрути загального користування міста Кропивницького, під час якої було поставлено вимогу посилити контроль за проведенням передрейсового технічного огляду транспортних засобів, здійснення знезаражуючої обробки салонів з обов’язковим дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, та беззаперечного виконання водіями Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, в частині недопущення випадків нетактовної поведінки під час роботи на міських автобусних маршрутах міста.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 59 осіб з 450 необхідних.

Бондаренко Юлия Николаевна

20 березня 2021 р.