Відновлення та реконструкція тротуарів та проїзної частини у приватних секторах міста Кропивницький

На сьогодні данне питання в приватних секторах дуже актуальне! Адже замість тротуарів та проїзної частини, щодня ми бачимо багнюку по якій не можливо ходити, особливо з дитячими візочками та їздити автомобілем. Багато людей в приватних секторах за відсутністю тротуарів, ризикуючи життям своїм та своїх дітей, часто порушуючи ПДР, йдуть до школи, дитячих садочків, роботу вздовж проїзної частини. Згідно ЗУ «Про державний земельний кадастр» у мешкаців приватного сектору відсутній кадастровий номер на прибудинкову територію, отже данна ця частина належить комунальній власності міста. Просимо розглянути данне питання!

Головним управлінням житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради (далі – Головне управління) електронну петицію щодо відновлення тротуарів та проїжджої частини доріг у приватних секторах міста Кропивницького розглянуто.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням міської ради від 31.01.2019 р. № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» дану електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
З порушеного питання в межах визначених повноважень повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Головне управління відповідно до Положення про Головне управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради, затвердженого рішенням Кропивницької міської ради від 02.02.2021 р. № 71, при виконанні функцій та повноважень з благоустрою міста діє на підставі та в межах галузевих програм, затверджених відповідними рішеннями Кропивницької міської ради.
Відповідно до Комплексної програми розвитку житлово-комунального господарства та безпеки  дорожнього руху в місті Кропивницькому на  2021-2025 роки, затвердженої рішенням Кропивницької міської ради від 02.02.2021 р. № 105, а також граничних показників видатків міського бюджету, визначених Головному управлінню на 2021 рік, передбачено кошти на проведення капітального ремонту доріг та тротуарів по об’єктах, які є перехідними з 2020 року, а також на які проведено конкурсні процедури торгів, визначено підрядні організації та укладено відповідні договори. Це капітальний ремонт доріг, що знаходяться у приватному секторі міста Кропивницького, зокрема: вул. Кропивницького (від вул. Полтавської до вул. Шевченка), вул. Петра Левченка, вул. Габдрахманова (від вул. Вокзальної до вул. Юрія Бутусова), вул. Шкільна (від вул. Микитенка, вул. Архітектора Достоєвського до вул. Ксенії Ерделі), вул. Василя Нікітіна, вул. Чернишевського (від вул. Водоп'янова до пров. Алтайського), пров. Алтайський, вул. Руслана Слободянюка. Капітальний ремонт тротуару передбачено по вул. Генерала Кульчицького, це також територія приватного сектору.
Одночасно повідомляємо, що з метою запобігання виникненню дорожньо-транспортних пригод на магістральних вулицях міста Кропивницького КП «УНІВЕРСАЛ 2005» Кропивницької міської ради» (далі - КП «УНІВЕРСАЛ 2005») здійснює ліквідацію ямковості, тріщин у асфальтовому покритті відповідно до технічної необхідності гарячим асфальтобетоном, холодною бітумно-мінеральною сумішшю, а також за допомогою установки УЯР.
Також КП «УНІВЕРСАЛ 2005» здійснює грейдерування (з підсипанням щебенем проблемних місць) дорожнього покриття по вулицях, провулках, тупиках, проїздах, які не мають асфальтового покриття. Підприємством щороку, з початком весни по всіх мікрорайонах здійснюються вищезазначені роботи відповідно до затверджених графіків.
За детальнішою інформацією щодо грейдерування доріг потрібно звертатись до КП «УНІВЕРСАЛ 2005» за телефоном 33 13 83 з 8.00 до 16.00.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 19 серпня петицію підписали 134 особи з 450 необхідних.

Кваша Яна Олегiвна

23 березня 2021 р.