Не допустити будівництва «Макдональдсу» у Центральному сквері Кропивницького, а обрати для нього іншу ділянку

ШАНОВНИЙ АНДРІЙ ПАВЛОВИЧ!
Ми, жителі міста Кропивницький, просимо Вас не допустити будівництва закладу «Макдональдс» у Центральному сквері нашого міста.
Просимо Вас запропонувати компанії «Макдональдс-Україна» збудувати свій заклад на іншій ділянці в центрі.

Причини для цього ми вбачаємо такі:
1) Центральний сквер – це визначена генеральним планом міста зелена зона, що має рекреаційне і оздоровлювальне призначення. Забудова ділянок за рахунок знищення існуючих зелених насаджень є неприпустимою.

2) Компанія «Макдональдс-Україна» стверджує, що будуватиме свій заклад з «максимальним збереженням дерев». Це не відповідає дійсності, оскільки внизу під деревами по всій площі скверу знаходяться старовинні підвали кінця 18 століття. Щоб проводити там будівництво, їх потрібно буде засипати – а для цього доведеться зрубати абсолютно всі дерева в сквері і зрівняти його з землею.

Крім того, перед здійсненням будівельних робіт в історико-культурній зоні спочатку потрібно провести археологічні розкопки.

3) Компанія «Макдональдс-Україна» стверджує, що посадить «нові 60 дерев» - вона представила проект майбутнього закладу і т.зв. «благоустрою скверу».
Однак цей проект - лише комерційна візуалізація, яка не відповідає дійсним розмірам об'єктів.

Компанія не позначила на своєму проекті місце для паркування автомобілів з розрахунку на 220 посадкових місць. Експерти з інших міст стверджують, що "Макдональдс" не оформляє парковку на себе (щоб не платити за неї оренду), тому офіційно парковки не існує і на проекті ми її не побачимо.
Що ставить під сумнів достовірність цього проекту.

Також ми побачили «благоустрій» навколо недавно відкритого "Макдональдсу" в Тернополі. Там було вирубано зелені насадження у сквері, натомість висаджено кілька туй і маленьких 50-сантиметрових ялинок. Вся інша площа скверу перетворилася на парковку.

Андрій Павлович, звертаємо Вашу увагу, що жителі міста НЕ проти будівництва закладу «Макдональдс» у Кропивницькому, але ми виступаємо ЗА збереження Центрального скверу і просимо Вас запропонувати компанії «Макдональдс-Україна» іншу ділянку.

Сподіваємося, що Ви – як мудрий господар – підете назустріч жителям Кропивницького і станете на захист Центрального скверу.

Також віримо, що міська влада здатна виконати у сквері благоустрій (відремонтувати покриття доріжок, лавочки, освітлення тощо) своїми силами, зберігши при цьому дерева, а ми в цьому будемо всіляко сприяти.

Станом на 12 травня петицію підписали 479 осіб з 450 необхідних.

Паливода Надія Леонтіївна

28 квітня 2021 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

24 травня 2021 р.